Festival Felician FarcasuÎntre 11 și 13 noiembrie 2016, la Sebeș se va desfășura cea de a XIV-a ediție a Festivalului-concurs de folclor „Felician Fărcaşu”. Devenit deja o tradiţie, adună pe scena Casei de Cultură din Sebeş, în fiecare toamnă, valoroşi interpreţi ai folclorului românesc.

Festivalul are ca scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale și prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din diferite zone culturale ale ţării.

La concurs sunt invitaţi să participe solişti vocali de muzică populară – amatori din întreaga ţară – având vârsta cuprinsă între 15-30 ani.

Soliştii vocali vor prezenta atât la preselecţie cât şi în concurs două cântece, din zona din care provin, unul cu acompaniament orchestral şi celălalt fără acompaniament orchestral (doină, bocet, baladă). Se va acorda un premiu special pentru cea mai bună interpretare o unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşu.

Înscrierile se fac pe baza fişelor de concurs şi a partiturilor muzicale pentru acompaniament orchestral, care vor fi trimise pe adresa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, bd. Lucian Blaga, nr. 45, cod poştal 515800, fax:0258/732844, tel.0258/732939, până la data de 10 noiembrie 2016 sau pe e-mail cclb_sebes@yahoo.com.

Concursul se va desfăşura sub forma unui spectacol cu public în sala ”Radu Stanca” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Aprecierea concurenţilor va fi făcută de un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale, specialişti în folclor muzical, etnografie, etc.

Organizatorii vor acorda premii în valoare de 8000 lei, un premiu special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşu de 500 lei și Premiul UAIFMR de 500 lei. Tuturor concurenţilor li se vor acorda diplome de participare.

Organizatorii asigură masă şi cazare, cheltuielile pentru transport fiind suportate de participanţi sau instituţiile culturale pe care le reprezintă concurenţii din fiecare judeţ.

Fișa de înscriere se poate descărca aici.