Datini și Obiceiuri

Obiceiuri de Pasti in regiunile Romaniei

Obiceiuri de Paşti în regiunile României

Sfânta sărbătoare de Paști este cea mai importanta sărbătoare a creștinătății și reprezintă temelia credinței creștine și anume Învierea mântuitorului Iisus Hristos. Sărbătorile pascale sunt precedate de o perioadă lungă de post, de șapte săptămâni. Ultima săptămână, care începe în...

Lăcașe de Cult

Biserica din incinta Manastirii Moldovita

Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica de lemn - Barsana Maramures

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești-Josani

Biserica de lemn din Budești – Josani

Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...

Rețete Românești

Reteta Socata

Rețetă Socată

Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, care marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați. Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...
Mucenici Moldovenesti cu aluat de cozonac

Rețetă Mucenici Moldovenești cu aluat de Cozonac

Ziua de 9 martie deși cade întotdeauna în postul Paștelui am decis să vă prezentăm o variantă de mucenici moldovenești cu aluat de cozonac în care am pus ouă și lapte, foarte asemănător cu aluatul de cozonac. Este o rețeta extrem de gustoasă pe care o puteți prepara nu...
Reteta de Miel umplut

Rețetă de Miel umplut

Vă prezentăm una dintre cele mai gustoase mâncăruri din Maramureș, zonă faimoasă pentru preparatele elaborate dar extrem de savuroase. Mielul umplut este perfect pentru masa festivă de Paști sau în orice alta ocazie. Vinul roșu merge perfect cu acest preparat. Vă invităm să încercați această rețetă de miel umplut...
Reteta de Ciorba de miel cu macris

Rețetă de Ciorbă de miel cu macris

O ciorbă extrem de gustoasă și ușoară. Se simte din plin aroma primăverii și prospețimea ingredientelor. Macrisul dă un gust dulce – acrișor preparatului și-l face ideal pentru masa festivă de Paști. Vă invităm să încercați această rețetă savuroasă și să vă bucurați de gustul minunat al verdețurilor de primăvară. Ingrediente...
Reteta friptura de miel cu cartofi noi

Rețetă friptură de miel cu cartofi noi

Friptura de miel este o mâncare care a prins rădăcini în bucătăria tradițională românească și s-a răspândit pe tot teritoriul țării. Chiar dacă este nelipsită din meniul mesei de Paști, friptura de miel este un preparat foarte gustos și ușor de gătit ce poate fi servit indiferent de ocazie....

Știri

Lumea Satului

Urmăriți-ne

1,015FansLike
0FollowersFollow
9FollowersFollow

Artiști

Doina Cernea - Biografie

Doina Cernea – Biografie

Doina Cernea s-a născut pe 14 octombrie 1951, într-o familie de ciobani, în satul Frasinu, județul Giurgiu. De mică era trimisă cu oile la...
Gore Ionescu

Gore Ionescu – Tatăl Fraților Gore

Lăutarul Gore Ionescu s-a născut în 1902, satul Teiș, Dâmbovița, într-o familie de lăutari pe. Pe numele său real Dima Ionescu, a început de...
Ion Conea

Ion Conea – Biografie

Ion Conea s-a născut în satul Nimigea de Sus, din judeţul Bistriţa Năsăud, pe 9 mai 1950, într-o familie cu cinci copii, aşa cum...
Faramita Landru

Fărâmiță Lambru – Biografie

Născut la 15 septembrie 1927 într-o veche familie de lăutari, Fărâmiță Lambru, a învățat să cânte de la tatăl său, violonistul Tudor Fărâmiță, încă...
Maria Apostol - Marie din Runcu Gorj

Maria Apostol – Biografie

Maria Apostol a debutat în muzică la frageda vârstă de 5 ani, pe scena Căminului cultural Runcu. Până la 14 ani a obținut numai...