Datini și Obiceiuri

Obicei de Boboteaza - Steagul

Tradiții de Bobotează – Steagul – Morteni

Obicei unic în România, Steagul se sărbătorește doar în comuna dâmbovițeană Morteni. Obiceiul constă în împodobirea unor prăjini de aproximativ 14 metri cu batiste cusute manual de fetele nemăritate, batiste denumite geavrele, motiv pentru care mulți cunosc această sărbătoare...

Lăcașe de Cult

Biserica din incinta Manastirii Moldovita

Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica de lemn - Barsana Maramures

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești-Josani

Biserica de lemn din Budești – Josani

Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...

Rețete Românești

Reteta - Lapte de Pasare

Rețetă – Lapte de Pasăre

Laptele de pasăre este unul dintre cele mai iubite deserturi românești. Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie. Ingrediente necesare pentru Lapte de Pasăre: 400 ml lapte 4 ouă ...
Reteta - Varza la cuptor cu muschi afumat

Rețetă de Varză cu mușchi de porc afumat

O rețetă de iarnă foarte gustoasă și sățioasă care va bucura întreaga familie, mușchiul de porc afumat cu varză murată, este foarte usor de preparat. Mușchiul de porc îl puteți prepara chiar dumneavoastră acasă. Va invităm să citiți rețeta aici Rețetă de Mușchi Afumat. Ingrediente 700 gr. mușchi de porc...
Reteta - Afumare Muschi de porc cu boia

Rețetă – Afumare Mușchi de porc cu boia

Considerat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, mușchiul de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania. Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust. Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă. Ingrediente ...
Reteta de Alivanca Moldoveneasca

Rețetă de Alivanca Moldovenească

Alivanca este un desert țărănesc uitat în negura timpului. Îl mai putem găsi in Nordul Moldovei sau în Bucovina. Se poate consuma rece sau caldă, după preferințe. Vă invităm sa încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de gusturile românești tradiționale. Ingrediente pentru o tavă de 25x30 cm: 500 ml...
Reteta Socata

Rețetă Socată

Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, ce marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați. Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...

Știri

Lumea Satului

Artiști

Valeria Peter Predescu

Valeria Peter Predescu – Biografie

Valeria Peter Predescu s-a născut la 24 octombrie 1947 în satul Telciu, județul Bistrița-Năsăud. În perioada 1971 – 1975 a lucrat în învățământ ca maistru...
Liviu Vasilică

Liviu Vasilică – Biografie

Liviu Vasilică s-a născut la 2 iulie 1950, în comuna Plosca, județul Teleorman. A fost unul dintre cei mai talentați interpreți pe care i-a...
Filofteia Lacatusu

Filofteia Lăcătușu – Biografie

Filofteia Lăcătușu (Daju) s-a născut la data de 7 iunie 1947 în satul Dealu Roșu, comuna Alunu, județul Vâlcea. Filofteia Lăcătușu a cântat de mică...
Ioana Radu

Ioana Radu – Biografie

Ioana Radu, pe numele ei adevărat Eugenia Braia, a fost o cântăreață de muzică populară și romanțe. S-a născut la 17 februarie 1917, într-o...
Grigore Kiazim

Grigore Kiazim – Biografie

Grigore Kiazim s-a născut la data de 12 februarie 1913, în localitatea Măcin, județul Tulcea, într-o familie mixtă din punct de vedere etnic: mama...