Datini și Obiceiuri
Tradiții de Bobotează – Steagul – Morteni
Obicei unic în România, Steagul se sărbătorește doar în comuna dâmbovițeană Morteni. Obiceiul constă în împodobirea unor prăjini de aproximativ 14 metri cu batiste cusute manual de fetele nemăritate, batiste denumite geavrele, motiv pentru care mulți cunosc această sărbătoare...
Lăcașe de Cult
Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO
Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana
Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești – Josani
Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...
Rețete Românești
Rețetă – Lapte de Pasăre
Laptele de pasăre este unul dintre cele mai iubite deserturi românești. Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie.
Ingrediente necesare pentru Lapte de Pasăre: 400 ml lapte
4 ouă
...
Rețetă de Varză cu mușchi de porc afumat
O rețetă de iarnă foarte gustoasă și sățioasă care va bucura întreaga familie, mușchiul de porc afumat cu varză murată, este foarte usor de preparat. Mușchiul de porc îl puteți prepara chiar dumneavoastră acasă. Va invităm să citiți rețeta aici Rețetă de Mușchi Afumat. Ingrediente 700 gr. mușchi de porc...
Rețetă – Afumare Mușchi de porc cu boia
Considerat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, mușchiul de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania. Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust.
Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă. Ingrediente ...
Rețetă de Alivanca Moldovenească
Alivanca este un desert țărănesc uitat în negura timpului. Îl mai putem găsi in Nordul Moldovei sau în Bucovina. Se poate consuma rece sau caldă, după preferințe.
Vă invităm sa încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de gusturile românești tradiționale.
Ingrediente pentru o tavă de 25x30 cm: 500 ml...
Rețetă Socată
Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, ce marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați.
Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...
Știri
Artiști
Angelica Stoican – Biografie
Angelica Stoican s-a născut pe 30 noiembrie 1945, în satul Prejna, comuna Balta, județul Mehedinți fiind al doilea copil al Eugeniei și Nicolae Stoican.
A...
Ion Matache – Biografie
Ion Matache s-a născut pe 1 august 1905 în comuna Merișani, jud. Argeș. Atras de mic de muzică, a învățat să cânte la vioară...
Sofia Popa Biografie
Sofia Popa s-a născut pe 6 februarie 1926, în comuna Câmpani de Sus, județul Bihor.
A urmat școala primară în comuna natală, după care s-a...
Valeria Berzescu – Biografie
Valeria Berzescu s-a născut pe 27 iunie 1933 în localitatea Tergova, județul Caraș Severin. Născută într-o familie de dansatori, părinții și alți 4 membri...
Ana Barbu – Biografie
Ana Barbu s-a născut în data de 30 octombrie 1959, în satul Temeleuți, raionul Florești, Republica Moldova. A învățat de la părinți și de...