Datini și Obiceiuri

Obicei de Boboteaza - Steagul

Tradiții de Bobotează – Steagul – Morteni

Obicei unic în România, Steagul se sărbătorește doar în comuna dâmbovițeană Morteni. Obiceiul constă în împodobirea unor prăjini de aproximativ 14 metri cu batiste cusute manual de fetele nemăritate, batiste denumite geavrele, motiv pentru care mulți cunosc această sărbătoare...

Lăcașe de Cult

Biserica din incinta Manastirii Moldovita

Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica de lemn - Barsana Maramures

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești-Josani

Biserica de lemn din Budești – Josani

Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...

Rețete Românești

Reteta - Lapte de Pasare

Rețetă – Lapte de Pasăre

Laptele de pasăre este unul dintre cele mai iubite deserturi românești. Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie. Ingrediente necesare pentru Lapte de Pasăre: 400 ml lapte 4 ouă ...
Reteta - Varza la cuptor cu muschi afumat

Rețetă de Varză cu mușchi de porc afumat

O rețetă de iarnă foarte gustoasă și sățioasă care va bucura întreaga familie, mușchiul de porc afumat cu varză murată, este foarte usor de preparat. Mușchiul de porc îl puteți prepara chiar dumneavoastră acasă. Va invităm să citiți rețeta aici Rețetă de Mușchi Afumat. Ingrediente 700 gr. mușchi de porc...
Reteta - Afumare Muschi de porc cu boia

Rețetă – Afumare Mușchi de porc cu boia

Considerat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, mușchiul de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania. Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust. Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă. Ingrediente ...
Reteta de Alivanca Moldoveneasca

Rețetă de Alivanca Moldovenească

Alivanca este un desert țărănesc uitat în negura timpului. Îl mai putem găsi in Nordul Moldovei sau în Bucovina. Se poate consuma rece sau caldă, după preferințe. Vă invităm sa încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de gusturile românești tradiționale. Ingrediente pentru o tavă de 25x30 cm: 500 ml...
Reteta Socata

Rețetă Socată

Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, ce marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați. Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...

Știri

Lumea Satului

Artiști

Dirijor Ionel Budisteanu

Ionel Budișteanu – Biografie

Ionel Budișteanu s-a născut la data de 8 octombrie 1919, într-o familie de muzicanți vestiți din comuna Budești, județul Ilfov, tatăl acestuia, Vasile Budișteanu,...
Ion Dragoi

Ion Drăgoi – Biografie

Ion Drăgoi s-a născut la 25 august 1928, în Bacău, unul dintre cei mai mari lăutari din zona Moldovei, fiind un virtuoz la viorii....
Costica Serban

Costica Șerban – Acordeon

Costică Șerban s-a născut în 1933 în comuna Petrechioaia (jud. Ilfov), fiul violonistului Niță Șerban și fratele acordeoniștilor Bebe Șerban și Zotu Șerban. Costica Șerban...
Florea Cioaca

Florea Cioacă – Violonist

Florea Cioacă s-a născut la 15 ianuarie 1916 în comuna Segarcea, județul Dolj, părinții săi fiind din comuna Izvoarele-Rudari. Vioara i-a plăcut de mic lui...
Emilia Bubulac Color

Emilia Bubulac – Biografie

Emilia Bubulac s-a născut în satul Boroşteni, comuna Peștișani, din judeţul Gorj, pe 2 octombrie 1948. De la bunica sa, Ilinca Nicolcioiu, a învațăt arta...