Datini și Obiceiuri
Tradiții de Bobotează – Steagul – Morteni
Obicei unic în România, Steagul se sărbătorește doar în comuna dâmbovițeană Morteni.
Obiceiul constă în împodobirea unor prăjini de aproximativ 14 metri cu batiste cusute manual de fetele nemăritate, batiste denumite geavrele, motiv pentru care mulți cunosc această sărbătoare sub...
Lăcașe de Cult
Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO
Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana
Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești – Josani
Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...
Rețete Românești
Rețetă – Lapte de Pasare
Lapte de pasăre este unul dintre cele mai iubite deserturi românești. Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie.
Ingrediente necesare pentru Lapte de Pasăre: 400 ml lapte
4 ouă
...
Rețetă de Varză cu mușchi de porc afumat
O rețetă de iarnă foarte gustoasă și sățioasă care va bucura întreaga familie, mușchiul de porc afumat cu varză murată, este foarte usor de preparat.
Mușchiul de porc îl puteți prepara chiar dumneavoastră acasă. Va invităm să citiți rețeta aici Rețetă de Mușchi Afumat. Ingrediente 700 gr. mușchi de porc afumat,
...
Rețetă – Afumare Mușchi de porc cu boia
Considerat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, rețeta de muschi de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania.
Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust.
Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte...
Rețetă de Alivanca Moldovenească
Alivanca este un desert țărănesc uitat în negura timpului. Îl mai putem găsi in Nordul Moldovei sau în Bucovina.
Se poate consuma rece sau caldă, după preferințe.
Vă invităm sa încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de gusturile românești tradiționale.
Ingrediente pentru o tavă de 25x30 cm: 500 ml lapte;
...
Rețetă Socată
Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, ce marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați.
Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...
Știri
Artiști
Toni Iordache – Regele Țambalului
Toni Iordache s-a născut la 17 decembrie 1942, în satul Bâldana, județul Ilfov. A fost un virtuoz instrumentist, interpret român, de etnie romă de...
Ileana Ciuculete – Biografie
Născută într-o zi de 22 Septembrie, Ileana Ciuculete provenea din com. Vela din jud. DOLJ, de pe valea râului cântat de mulți olteni –...
Florica Duma – Biografie
Florica Duma s-a născut pe 9 decembrie 1946, în Caranzel, în judeţul Bihor. Artista a fost atrasă de mică de muzica populară, începând să...
Ion Namol – Violonist / Lăutar
Ion Namol (având numele la naștere de Stoican Ion) s-a născut în anul 1914, Oltenița, județul Călăraș, într-o familie de lăutari.
A început să studieze...
Ion Peptenar – Biografie
Ion Peptenar s-a născut în 20 iunie 1953 în satul Bazoşu Vechi, comuna Recaş, într-o familie de muzicanţi. Bunicul său, Lazăr, a cântat la contrabas cu...