coltul romanescKit de suveniruri autentice Românești

E foarte greu să găsești ceva cu adevărat autentic în ziua de astăzi. România este una dintre cele mai bogate țări din punct de vedere al tradițiilor și diversității folclorului.

Fiecare colț al țării are istoria sa și obiceiurile proprii. Proiectul Suveniruri Românești – SUVENIR de Sălaj, aduce în episodul pilot lansat la început de an, obiecte tradiționale din Țării Silvaniei – Sălaj.

Proiectul Colțul Românesc – SUVENIR de Sălaj a fost gândit special să aline doruri de casă, să evoce amintiri autentice.

Echipa din spatele proiectului este formată din designeri, creatori de produs, specialiști și nu în ultimul rând meșteșugari.

Aceștia pot crea, la cerere, propriul kit de cadouri, propria linie de suveniruri sau propriul obiect, adaptat locului căruia aparțineți și a cărui poveste vreți să o transmiteți mai departe.

La început de an, proiectul Colțul Românesc – SUVENIR de Sălaj, pornește la drum cu un kit de suveniruri autentice românești.

Kitul standard cuprinde: perne decor de zestre și podoabă – lucrate manual, din materiale naturale, cu aplicații de pânze cusute și texte brodate; zadii de socăcit cu aplicații manuale;  straițe urbane; bijuterii inspirate de tezaurele dacice din Sălaj; cărți poștale cu poveștile locului; tricouri cu aplicații lucrate manual și inspirate din modelele vechi de spăcele (ii sălăjene); elemente clasice de tip suvenir (brelocuri, insigne, magneți, tricouri cu grafici stilizate).

Acestora li se adaugă și un pachet gourmet, care cuprinde: miere de albine, pălincă, prune uscate cu nucă și silvoiță, vin spumant și alte bunătăți locale.

“Colțul Românesc – Suvenir de Sălaj” – este un proiect pilot al Fundației pentru Educație si Dezvoltare Locală Agapis – Sălaj, cofinanțat de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj.

Partener: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. Cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, atelierul-șezătoare Mândra Chic & Muzeul de Pânze și Povești.

Meșterițe: Alina Zară Prunean, Alina Goga, Eva Tuglodi, Marcela Domuța, Maria Borhidan, Silvia Hodiș și Octavia Lung.

Mai multe informații găsiți pe blogul Colțul Românesc.