Festival Maria TănaseÎn data de  19 noiembrie 2016 la sala teatrului Le National din Montreal, Fundația Română din Canada, în colaborare cu Consulatul General al României la Montreal, Departamentul pentru românii de pretutindeni, Centrul județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Dolj și Orchestra Rapsodia română de la Montreal au luat inițiativa organizării primei ediții a Festivalului Concurs al interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”.

În concurs vor participa artiști amatori vocali. Concursul este adresat tuturor interpreților de muzică populară românească aflați pe continentul nord-american (permanent sau temporar). Ei trebuie să aibă statut de amator, adică să nu fie angajat al unui ansamblu artistic profesionist sau al altei instituții de specialitate (operă, cor, teatru, etc), se admit și candidați absolvenți ai unor instituții muzicale.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani, împliniți înainte de 19 noiembrie 2016.

Concurenții vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă și una cu acompaniament orchestral. Pentru o mai bună evaluare, fiecare concurent va avea pregătite una sau mai multe piese din repertoriul unor interpreți cunoscuți. Timpul maxim alocat fiecărui concurent este de 10 minute.

Data limită de înscriere, luni 7 noiembrie 2016.

Cei interesați pot lua legătura cu organizatorii după cum urmează:

Marius Fincă,

Director al Festivalului,

Purtător de cuvânt – Fundația română din Canada

514-887-8956, fondation.roumaine.canada@gmail.com

Și

Nicolae Mărgineanu,

Director artistic – Orchestra Rapsodia Română de la Montreal,

514-497-9596, nicolaemarg@gmail.com