Spectacol de colinde - Buna sara lui CraciunCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, organizează duminică, 08 decembrie 2019, Spectacolul extraordinar de colinde și cântece de stea “Bună sara lui Crăciun”, eveniment ce aduce în atenția iubitorilor de folclor colindele tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești, dar și obiceiuri de iarnă.

Spectacolul va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca și va fi deschis de Corul de Cameră “Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Pe scenă, vor urca mai multegrupuri de colindători din județul Cluj. Este vorba despre Grupul de colindători din Huedin “Junii Vlădesei“, Grupul “Zorile din Mociu“, Grupul “Păstrătorii tradiției” din Răchițele, Colindătorii din Frata, “Jijicanii” și Colindătorii din satul Negeni.

Un moment aparte va fi grupului de colindători din comunitățile românești din Banatul Istoric – Voivodina, Serbia, alături de celebrul cor bărbătesc din Finteuşu Mare, județul Maramureș, cel mai longeviv cor din țară, cu o activitate de peste 100 de ani.

Mai multe informații despre acest spectacol găsiți pe site-ul Tradiții Clujene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here