Reteta de Ciorba de miel cu macrisO ciorbă extrem de gustoasă și ușoară. Se simte din plin aroma primăverii și prospețimea ingredientelor. Macrisul dă un gust dulce – acrișor preparatului și-l face ideal pentru masa festivă de Paști.

Vă invităm să încercați această rețetă savuroasă și să vă bucurați de gustul minunat al verdețurilor de primăvară.

Ingrediente Ciorbă de miel cu macris:

  • 1 kg carne de miel (de la gât, capetele osoase ale pulpelor, codiță, capul de miel);
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 1/2 ardei gras;
  • 2 cepe;
  • 300 g macris;
  • 3 linguri de orez;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 100 g smântână;
  • 1 legătură leuștean verde;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală bine, se ține pentru cca 15 minute în apă cu oțet pentru a se elimina mirosul de miel. Într-o oală cu 4 l de apă, punem carnea de miel la fiert. Spuma se elimină tot timpul cu ajutorul unei spumiere.

După ce apa s-a limpezit și carnea a devenit mai moale, adăugăm legumele curățate, (ceapa, morcovul, păstârnac, ardei gras), astfel: date pe răzătoarea mare (morcov, păstârnac), tăiat mărunt (ceapa) respectiv tăiat cuburi mici (ardeiul gras).

Când ingredientele sunt aproape fierte adăugam frunzele de macris pentru a acri ciorba (în loc de bors), lăsând să fiarbă în continuare pentru cca 10 minute pentru a-și lua ciorba aromele.

La sfârșit ciorba de miel cu macris se drege cu gălbenușul de ou bătut într-un bol împreună cu smântâna și puțină ciorbă. Pentru un gust deosebit dat ciorbei de miel, adăugăm și leușteanul tocat fin ce nu poate lipsi din această rețetă.

Ciorba de miel cu macris se poate servi cu mămăligă caldă sau o pâine proaspătă si un ardei iute verde sau de la oțet.

Poftă bună!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here