Festivalul de Folclor Cununa de Cantec Romanesc 2022Casa de Cultură I. L. Caragiale Ploiești și Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești, organizează, în perioada 16-18 septembrie 2022 cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Folclor Cunună de Cântec Românesc.

Scopul Festivalului îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice şi valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

  • Soliști vocali,
  • Soliști instrumentiști.

Festivalul Cunună de Cântec se adresează interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. Din fiecare județ pot participa la concurs soliști vocali și soliști instrumentiști amatori, având vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor concursului, cu o ținută scenică adecvată şi o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.

*Nu sunt admişi în concurs solişti consacraţi sau profesionişti, angajaţi ai instituţiilor de spectacole şi laureaţii Marelui Premiu ai acestui festival, din ediţiile trecute.

Regulamentul complet poate fi descărcat de pe site-ul Filarmonica Ploiesti