Festivalul Pe Deal la TeleormanelFestivalul Naţional de Muzică Populară Pe Deal la Teleormănel organizat în Teleorman a ajuns la cea de a XLVIII a ediţie, este o existenţă în slujba promovării muzicii populare româneşti autentice şi a interpreţilor talentaţi.

Festivalul Pe Deal la Teleormănel va avea loc în data de 26-28 septembrie 2017 pe Platoul din faţa Casei de Cultură Alexandria,  începând cu orele 19:00.

La concurs  pot participa  solişti vocali amatori din toată ţară, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârstă cuprinsă între 15 şi 30 ani. Câştigătorii Marelui Premiu al festivalului din ediţiile trecute nu mai pot concura, de asemenea nu pot concura participanții la trei ediţii anterioare.

Programul festivalului Pe Deal la Teleormănel:

  • 26 septembrie, orele 12:00 – Preselecţia concurenţilor
  • 27 septembrie, orele 19:00 – Concursul
  • 28 septembrie, orele 19:00 – Gala laureaţilor

Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţie cât şi în concurs, două piese muzicale:

  • una fără acompaniament (doină sau baladă)
  • una cu acompaniament.

Concurenții trebuie să aibă pregătite și alte piese muzicale, precum și informații despre melodiile interpretate și a costumului popular purtat.

Acompaniamentul concurenţilor în cadrul Festivalul muzică populară Pe Deal la Teleormănel va fi susţinut de Orchestra Ansamblului ’’Burnasul’’, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

În cadrul Festivalului de muzică populară se vor acorda premii totale în valoare de 12.000 lei precum și un premiu din partea Radio România, oferit pentru autenticitatea repertoriului, ce constă în o sesiune de înregistrări cu Orchestra Radio România.