Mâncare de GutuiMâncarea de gutui este una specifică toamnei și este de o savoare cu totul specială.

Gustul dulce acrișor și foarte aromat al gutuilor îmbinat cu condimentele de sezon fac din această mâncare o delicatesă.

Specifică Olteniei, mâncarea de gutui se poate servi ca atare sau cu o garnitură de cartofi natur sau orez.

Ingrediente necesare:

  • 2 gutui;
  • 1 lingură de făină;
  • 5-6 linguri de zahăr (în funcție de gutui, cantitatea se poate adapta);
  • 80 ml ulei.

Ai încercat rețeta de post – Borș de urzici?

Modul de preparare:

Se spală gutuile și se taie felii, nici prea groase nici prea subțiri.

Încingem uleiul, peste care se vor pune feliile de gutui și le prăjim pe ambele părți, până devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adăugăm apă cât să le acopere și le lăsăm să fiarbă 5 minute, la foc mediu.

Între timp pregătim caramelul din cele 5-6 linguri de zahăr, pe care-l punem peste, amestecând usor.

Amestecăm făina cu puțină apă și facem un rântaș, pe care-l turnăm peste gutui, amestecând cu grija pentru a nu se forma cocoloașe și mai lăsăm 2-3 minute, după care oprim focul.

Se poate mânca atât caldă, cât și rece.

Poftă bună!