Reteta Chec de post cu nucaVremea Postului nu este una în care nu ne putem bucura de bucate diverse și foarte gustoase. Dulcele este nelipsit din bucătăria românilor și exista rețete delicoase care pot fi făcute și în Post. Mai jos vă prezentăm o rețetă culeasă tot din mănăstirile din zona de sud a țării. Checul de post cu nucă este foarte ușor de făcut și are o savoare deosebită.

Ingrediente:

  • 1 kg făină,
  • 250 g zahăr tos,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • 250 g margarină vegetală,
  • 200 g miez de nucă măcinată,
  • 500 ml suc de fructe,
  • 1 lingură scorţişoară măcinată,
  • 1 lingură coajă de lămâie şi de portocală (amestecate),
  • 1 linguriţă praf de copt,
  • 1 linguriţă bicarbonat.

Preparare:

Într-un castron se pune margarina uşor încălzită, se bate spumă cu zahărul, adăugând treptat. La sfârşit se pun, în ploaie, făina, miezul de nucă, sucul de fructe, coaja de lămâie şi de portocală, scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul. Se obține o compoziție care trebuie să fie cât mai groasă, care se pune într-o tavă unsă cu margarină sau untdelemn şi se coace, timp de 50 – 60 de minute, la foc potrivit. Când este gata, se pune deasupra zahăr pudră.

Poftă bună!