Chiar dacă este vremea Postului, asta nu înseamnă că nu ne putem delecta cu cele mai rafinate și gustoase deserturi.
Negresa este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri pentru că se face simplu și este extrem de delicioasă.
Rețeta de negresă poate fi adaptată, se pot pune bucățele de fructe proaspete dacă nu le doriți pe cele confiate.
Negresă de post cu roșcove și fructe confiate, ingrediente:
- 1 cană de făină albă
- 1 cană de faină de grâu integrală (sau făină de grâu dietetică)
- 1 praf de sare
- 3/4 cană de zahăr brun
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de suc de lămâie
- 3 linguri de karob (pudră de roșcove)
- 1/2 cană de ulei de cocos
- 1 cană apă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3/4 cană de fructe confiate tocate marunt
Ai văzut rețeta de Plăcinta Dobrogeană?
Modul de preparare:
Vei pregăti două amestecuri pentru negresa ta de post: unul din ingrediente uscate și altul din ingrediente lichide.
- Amestecul din ingrediente uscate este format din făină, sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și roșcove / karob (fără fructele confiate).
- Amestecul de ingrediente lichide se compune din apă, ulei, suc de lămâie și esență de vanilie.
- Peste ingredientele uscate pui ingredientele lichide și amesteci bine cu o lingură de lemn, până când se omogenizează.
- La final, înglobezi și fructele confiate tăiate mărunt.
- Pregătești o tavă pe care o tapetezi cu hârtie pentru copt și apoi torni compoziția.
- Coci negresa de post la foc potrivit circa 30 minute.
- O poți încerca făcând testul cu scobitoarea.
La final, după porționare sau chiar inainte, negresa poate fi ornată cu fulgi de cocos, glazură de ciocolată sau cu zahăr pudră.
Poftă bună!