Reteta - Afumare Muschi de porc cu boiaConsiderat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, mușchiul de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania. Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust.

Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 2 bucăți muschi de porc (2,5 kg),
  • 1 – 2 căpățâni mari de usturoi (după gust),
  • 2 foi dafin,
  • 2 linguri boia de ardei dulce,
  • 150 ml apă,
  • 3 linguri sare,
  • 1/4 linguriță piper,
  • 1/2 linguriță cimbru uscat și măcinat .

Mod de preparare

  • Într-un vas mare se pregătește baitul: usturoiul pisat bine, foile de dafin, piperul, sarea, boia de ardei, cimbru și apa.
  • Se amestecă compoziția până se dizolva sarea.
  • Se adaugă cele două bucăți de mușchi în compoziția formată rotind zilnic.
  • Vasul se pune la rece pentru cel puțin 7 zile.
  • După acestă perioadă, muschiul se leagă pe toată suprafața cu sfoară și se afumă 1 zi, folosind lemn de cireș.
  • După afumare se pune la zvântat, la loc rece și aerisit pentru 1-2 zile apoi se pune la rece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here