Tăieței cu pesmet, un desert delicious și foarte sățios care o să încânte întreaga familie.
Această rețetă este culeasă chiar dintre zidurile mănăstirii Prislop.
Toată lumea știe că rețetele mănăstirești sunt printer cele mai gustoase și mai sănătoase din lume.
Ingrediente necesare:
- 300 g tăieţei laţi sau spirală (fără ou în perioada postului);
- 100 g pesmet;
- 80 g zahăr;
- 1/4 linguriţă scorţişoară;
- 2 linguri ulei (sau unt);
Preparare tăiețeilor cu pesmet:
Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare.
Ai încercat Rețeta de Chec de post cu Nucă?
Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul. Se prăjeşte la foc mediu (la început) amestecând tot timpul.
După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen.
Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi.
Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei.
Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald. Se poate asezona cu diverse dulcețuri.
Poftă bună!