festivalul "tinere sperante"Casa de Cultură a Municipiului Gherla organizează în data de 30 octombrie 2016 festivalul – concurs de folclor pentru copii “Tinere speranțe”. Festivalul, aflat la a XIII-a, ediția are ca scop descoperirea și promovarea tinerelor talente.

Se acorda premii I, II, III și mențiune pentru categoriile de vârstă 6-9 ani și 10-14 ani, iar acestea vor fi răsplătite cu sume cuprinse între 150 și 400 de lei. Câștigătorul marelui premiu va încasa în acest an 600 lei.

Festivalul face parte din seria de manifestări cultural artistice ale stagiunii “TOAMNA CULTURALĂ GHERLEANĂ 2016”. Pot participa copii, soliști vocali și instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Repertoriul concurenților va cuprinde obligatoriu interpretarea a două melodii, cu negative (sau acompaniament cu instrumente tradiționale) din zona folclorică pe care o reprezintă și prezentarea costumului popular. Concurenții din zonă (județele Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud) la solicitare, pot fi acompaniați de taraful Casei de Cultură Gherla.

Înscrierile, însoțite de negativele concurenților, se fac conform fisei de participare, până la data de 27 octombrie 2016, la adresa de email cmc.gherla[at]yahoo.com.

Din fiecare județ pot participa maxim doi concurenți, pentru fiecare categorie de vârstă, având câte un însoțitor, iar din Gherla cu localitățile limitrofe vor participa maxim patru concurenți pentru fiecare categorie de vârstă, stabilit în urma preselecției din 27 octombrie, ora 16:00.