Festivalului Lucretia CiobanuTineri soliști vocali, iubitori ai muzicii populare și dornici de afirmare, se vor întrece pentru Trofeul Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”. A doua ediție va avea loc în zilele de 18 și 19 martie 2017, începând cu ora 18:00, la Filarmonica de Stat din Sibiu – Sala Thalia.

Organizatorii, Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, co-organizator fiind Cercul Militar Sibiu, au dorit să îi aducă un omagiu “Doamnei Munților”, de aceea, din 2016, au schimbat numele Festivalului Național de Folclor “Vară, Vară, Primăvară”, în “Lucreția Ciobanu”. Startul celei de-a II-a ediții a festivalului s-a dat pe 1 februarie prin deschiderea perioadei de înscriere în competiție.

La prima ediție a festivalului Lucreția Ciobanu s-au înscris 41 de tineri din toată România, iar în urma preselecției, 18 concurenți au intrat în faza finală a concursului. După concurs, câteva dintre cele mai valoroase cântece din repertoriul artistei Lucreția Ciobanu au fost readuse în scenă de interpreții: Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Nelu Albu, Marcel Părău, Alina Pinca, Traian Stoiță, Rodica Popa Comăniciu, Ion Chiș, Ionela Sterp, Răzvan Năstăsescu, Paula Medrea, Giulia Medrea, Bogdan Cioranu, Adina Hada, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Camelia Cosma Stoiţă, Ilie Medrea, Mariana Anghel, Mariana Deac, Nineta Popa și Ionuţ Fulea.

A doua parte a spectacolului de gală a fost concepută ca o șezătoare, ai cărei protagoniști au fost prieteni de-o viață ai artistei Lucreţia Ciobanu, „Veteranii Junii Sibiului” și soliștii: Ileana Constantinescu, Nicolae Sabău, Viorica Flintașu, Angela Buciu, Maria Lia Bologa, Maria Badiu, Ana Pacatiuș, Floarea Calotă, Mariana Lungu, Maria Butaciu, Benone Sinulescu, Tiberiu Ceia, Sofia Vicoveanca.

Anul trecut câștigătorii au fost Luminița Dejan laureata Premiul I și Radu Goța care a obținut cele mai multe voturi din partea publicului telespectator și, totodată, Premiul de Popularitate. Trofeul festivalului a ajuns în Maramureș, la Maria Mihali.

Prin intermediul festivalului Lucreția Ciobanu se dorește descoperirea și promovarea tinerilor soliști vocali de muzică populară din întreaga țară și din diaspora, introducerea în circuitul național de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreți, a cântecelor populare și costumelor tradiționale din zona de proveniență, valorificarea și promovarea culturii tradiționale românești autentice.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecție sunt admiși soliști vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierile se fac în perioada 1 februarie – 23 februarie 2017, prin completarea și trimiterea fișei de participare și a partiturilor la adresa contact@juniisibiului.ro sau la fax: 0269/210945. Preselecția va avea loc în data de 27 februarie a.c., la Cercul Militar Sibiu.

Regulamentul concursului se găsește la linkul: Regulament

Fișa de înscriere se poate descărca de pe următorul link: Fișă înscriere