Postul Crăciunului este un post mai ușor, având multe înlesniri la pește și poate fi trecut ușor cu bogăția de legume și fructe de toamnă.
Secretul unor bucate gustoase stă în amestecurile de mirodenii și legumele folosite din belșug și de ce nu și un pic de dragoste pentru bucătăreală.
Și pentru că am pomenit de pește, ne-am gândit azi să vă poftim la o zamă cu pește și am spus cu pește, pentru că nu-i o ciorbă de pește cum v-ați aștepta, ci o saramură de pește.
Ingrediente:
- 1Kg de pește
- 2-3 ardei grași
- 1-2 ardei iuți
- Cimbru proaspăt
- O căpățână mare de usturoi
- Jumătate de kg de roșii proaspete sau suc de roșii
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Tot secretul reușitei unei saramuri constă în zeama, dacă este una gustoasă, atunci mâncarea este un deliciu. Dar să pornim la drum cum s-ar zice, mai întâi punem peștele curățat pe grătar și-l potrivim de sare și piper.
N-ar trebui să dureze mai mult de 10-15 minute la foc potrivit. După ce-am fript peștele urmează ca legumele să-i urmeze calea, deci pe grătar cu roșiile, ardeii grași si ardeii iuți.
După ce s-au rumenit, îi curățăm de pieliță și îi zdrobim cu furculița.
Puneți într-o oală apă cam cât ar acoperi peștele dacă s-ar afla în ea și în apa aia adăugați sare, piper, ardei iute. Lăsați oala pe foc cât să dea într-un clocot, după care adăugați peștele, usturoiul pisat și cimbru.
Timp de 10 minute va trebui să vă plimbați prin bucătărie, căci pe aragaz va sta oala cu pește acoperită pentru ca toate gusturile din oală să se amestece.
În mod normal așa minunăție merge cu o mămăligă vârtoasă făcută-n pirostrie sau sobă, dar nici pâinea de cartofi întinsă în zeama aia groasă, aromată și puțin picantă nu-i ignorat.