Festivalul Dragan MunteanConsiliul Județean Hunedoara și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, în memoria marelui doinitor al hunedorenilor, vor organiza cea de a VI-a  ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean” în perioada 4-5 mai 2017 la Deva.

Scopul manifestării este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum și punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale țării. Festivalul “Drăgan Muntean” este destinat tinerilor interpreți amatori, soliști vocali de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 de ani, dornici și preocupați să culeagă și să interpreteze cântece populare autentice românești.

Festivalul Concurs Național de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”, ediția a VI-a va cuprinde două etape: preselecția soliștilor și concursul propriu-zis.

Preselecția se va desfășura în data de 31 martie 2017 la „Teatrul de Artă” din Deva începând cu ora 12:00. Pe lângă cele două piese destinate concursului propriu-zis, concurenții vor prezenta și o listă cu alte patru piese, din care juriul poate solicita interpretarea uneia.

Concursul propriu-zis va avea loc în 4 mai 2017 pe scena „Teatrului de Artă” Deva, iar Gala Laureaților  în data de 5 mai 2017. Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al județului Hunedoara.

Premiile pregătite de către organizatori depășesc 100.000 lei, iar fericitul câștigător al trofeului „Drăgan Muntean” va pleca acasă cu 3.000 lei.