Dacă v-ați săturat deja de fasole, cartofi sau zacuscă de vara trecută și pentru ca mai avem în față câteva zile bune de post, ne-am gândit să vă prezentăm azi o rețetă inedită și accesibilă oricărei gospodine, mâncare de castraveți murați.
Dacă în toiul iernii este caldă și plăcută, primăvara poate fi acrișoară și răcoroasă și plecând de la această rețetă simplă, de post, o puteți adapta ușor, adăungând carne, în zilele în care se poate mânca de dulce.
Singurul lucru pe care o să-l mai spun înainte de a va prezenta ingredintele este că acestă rețetă își are originea în Oltenia.
Ingrediente:
- 2 cepe mărișoare
- 2-3 linguri de ulei
- 5-6 castraveți murați în saramură
- Sos de roși
- Sare
- Piper
- 1-2 linguri de boia dulce
- Cimbru
- 2-3 fire de mărar
Ai încercat rețeta de Mâncare de Gutui?
Ceapa se curață și se taie solzisori, se pune la călit în ulei, peste se adaugă un strop de sare și puțină apă.
Când ceapa s-a gătit se pun castraveții tăiați rondele și se acoperă cu apă, lăsându-i să fiarbă la foc mic cam 30 de minute.
După ce se înmoaie, se toarnă sosul de roșii (acesta poate fi îngroșat cu 1-2 linguri de făină) cele 2 linguri de boia și cimbrul se mai lasă pe foc înca o jumătate de oră.
La final, se presară mărarul tocat.
Mâncarea de castraveți se poate mânca cu pâine sau cu mămăligă, alegerea este a fiecaruia.