Targul Satului - Parcul Etnografic Romulus Vuia 2021Muzeul Etnografic al Transilvaniei în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Artistică (A.I.A) vă invită la Târgul Satului.

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 august 2021, în Parcul Etnografic Național Romulus Vuia (str. Tăietura Turcului).

Târgul Satului este un eveniment ce își propune promovarea producătorilor locali și conectarea lor cu publicul clujean.

Totul într-o atmosferă pitorească, în care încercăm să oferim participanților experiența satului românesc, prin diverse ateliere de meșteșug, ateliere de creație pentru cei mici și cei mari, dar și prin crearea unui spațiu de relaxare binevenit.

Pentru ca sfârșitul de săptămână să fie cât mai apropiat de atmosfera satului, cei ce vor călca pragul Parcului Etnografic se vor putea delecta cu muzică populară live. Pentru a experimenta și mai mult viața satului, vizitatorii vor avea șansa de a face o plimbare călare.

A treia ediție aduce în fața vizitatorilor producători diverși, cei prezenți putând să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac și multe, multe altele.

Odată trecuți de poarta muzeului, aceștia vor mai descoperi obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment.

Programul târgului va fi vineri, intervalul orar 10 – 17, iar sâmbătă și duminică 11 – 18. Vineri ultima intrare în Parc este la ora 17:00. Sâmbătă și duminică accesul este permis în Parc până la ora 18:00.

Accesul în Parc se face în baza biletului de intrare achiziționat la casa de bilete de la intrarea principală a Parcului – 6 lei adulți, 3 lei studenți și pensionari, 1,5 lei elevi și preșcolari. În zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11-17, biletul costă 15 lei și poate fi achiziționat online, prin IaBilet sau la intrarea în muzeu.