Expozitie de pictura Aripi de inger 2019Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în data de 15 ianuarie 2019, la sediul instituției, începând cu ora 12:00, o serie de evenimente închinate zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Se va vernisa expoziția de pictură „Aripi de înger” a Oarei Larisa Mutu Mindoiu, vor fi lansate nr. 4/2018 al revistei “Portal Măiastra” și nr. 26-27 al Revistei “Jiului de Sus”, editate de CJCPCT Gorj.

Programul va fi completat de un spectacol de muzică pe versuri eminesciene și poezie susținut de Ansamblu Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și reprezentanți din Gorj ai Uniunii Scriitorilor din România.

Vor fi acordate Diplome de excelență unor personalități gorjene cu deosebite contribuții la realizarea Programului 2018 – Centenarul Marii Uniri în Gorj.Expozitia Aripi de inger

Expoziția “Aripi de înger” aparține Oarei Larisa Mutu Mindoiu care din anul 2006 estesubofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți. Oara s-a născut la 5 martie 1978 în municipiul Tîrgu Jiu. După absolvirea facultății, fiind licențiată în arte – arte plastice și decorative, Oara a profesat în cadrul Palatului Copiilor din municipiul Drobeta Turnu Severin. Oara Larisa Mutu Mindoiu este un artist plastic care reușește foarte bine să îmbine cele două pasiuni. Are peste 40 de expoziții personale și de grup, iar multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din Germania, Canada, Franța şi Austria.

“Îngerii pot să fie și printre noi sub diverse forme și aspecte. Îngerii sunt și oamenii care ne înconjoară. Frumusețea lor, faptele lor, acțiunile lor pot sa depășească umanul. Am mai surprins și zborul aripilor de îngeri. Oamenii pot să prindă aripi atunci când se aseamănă cu îngerii. Vreau să mai subliniez că pentru mine îngerii sunt și culoare, explozie de culoare.  Îngerii nu sunt doar cei nevăzuți sunt și printre noi”, spune Oara Larisa Mutu Mindoiu. În cadrul expoziției de la Târgu Jiu, Oara va expune 20 de lucrări pe pânză în tehnici mixte în acrilic și ulei. Artistul plastic spune că pictează de la 3-4 ani, moștenind această pasiune de la mama sa care a cochetat cu pictura.

Acest eveniment din 15 ianuarie 2019 dă startul unor alte asemenea activități speciale pe care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj le organizează pe parcursul acestui an. “Aripi de înger” este prima expoziție din ciclul celor 29 de expoziții care vor prefața Gorj Fest, ediția cu numărul 30 de anul acesta.

Daniela Gapșea, purtător de cuvânt CJCPCT Gorj – 0762.701.136