Artă si Traditie 2020Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti împreună cu Galeria ArhivaDeArtă vă invită să luați parte la expoziția Artă și Tradiție 2020 ce va avea loc în perioada 11 August – 6 Septembrie 2020, în incinta muzeului.

Expoziția celor 71 de artiști contemporani ce va cuprinde în jur de 180 de lucrări de grafică, desen, pictură și sculptură este răspunsul provocării lansate de noi vara aceasta, participanții fiind prezenți cu teme care înfățișează diverse ipostaze ale vieții satului și orașului românesc.

Combinând natură și port popular, portret – inclusiv pe cel ce o înfățișează pe Regina Maria, scene religioase transpuse pe sticlă și pe lemn, imagini de arhitectură vernaculară și urbană, expoziția reprezintă transpunerea materială a trăirilor interioare filtrate prin sensibilitatea artiștilor susținute și de cadrul aparte creat de muzeu.

Galeria ArhivaDeArta este o galerie de artă contemporană independentă, dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală.

ArhivaDeArtă leagă artiștii atât în mediul online prin platforma proprie pe care o administrează, cât și offline prin evenimentele artistice pe care le gestionează în fiecare lună a anului. Toate acestea la un loc creează o familie în continuă dezvoltare, dedicată lumii artelor plastice.

Curatoriatul expozitiei Artă și Tradiție 2020 va fi susținut de către criticul de artă Pavel Şuşară, care ne asigură că nu este ușor să pictezi fie un peisaj, portret sau natură statică, ci este de-a dreptul o aventură. Tranparențele caligrafice din acuarele, avalanșele nabiste ale culorii și toată acea dezinvoltură indescriptibilă atât de specifică, alături de grafismul artistului, poartă o indiscutabilă amprentă personală, fie că amintesc formule preexistente, fie că sunt lucrări cromatice aproape obiective, dincolo de orice model și autor.

Galeria ArhivaDeArtă s-a implicat activ în această perioadă contribuind la reducerea efectelor izolării și singurătății prin creșterea numărului de activități online dedicate artiștilor. De asemenea, după încetarea stării de urgență, și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” a luat toate măsurile de siguranță și a invitat publicul să îi treacă din nou pragul. Cu aceeași precauție, respectând toate măsurile care se impun datorita condițiilor date de Pandemie, vom gestiona împreună și buna desfășurare a expoziției Artă și Tradiție 2020.

Vă invităm să luați parte la vernisajul expoziției care va avea loc marți 11 august începând cu orele 17.00, în aer liber, la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Șoseaua Kiseleff 28-30, București, sectorul 1.

Mai multe detalii:
Galeria ArhivaDeArtă tel 0729 788 473
Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” tel 021 317 91 03