Concursul Judetean Colind de Crăciun la Suceava 2018Perioada premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului este, fără îndoială, una dintre cele mai bogate în datini și tradiții creștinești, care fac parte integrantă din cultura poporului român și care transmit valori perene, creând, totodată, punți de legătură între generații.

În data de 15 decembrie 2018, începând cu orele 13:30, Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV”, Asociația ”Plai Străbun” organizează cea de-a VIII-a ediție a Concursului Județean ”Colind de Crăciun”. Având ca scop dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate, pentru cei instituționalizați, precum și sensibilizarea opiniei publice dar și promovarea tradiţiilor bucovinene evenimentul va avea loc la Shopping City Suceava.

Peste 1.200 de elevi prin glasul de colindă și prin portul tradițional românesc, vor aduce pe chipul și în sufletul celor prezenți atmosfera feerică, plină de bucurie și emoție sufletească, ce caracterizează această sărbătoare a bucuriei și speranței.

Fiecare grup participant va trebui să prezinte un colind de maxim 5 minute, în una din cele 3 categorii de vârstă:

  • categoria claselor din învăţământul primar;
  • categoria claselor din învăţământul gimnazial;
  • categoria claselor din învăţământul liceal.