Dumitru Constantin s-a născut la 12 ianuarie 1937, la Beregsău, în judeţul Timiş. A îndrăgit de mic cântecul popular, fiind nelipsit de la rugile și manifestările artistice desfășurate în Căminul Cultural.

La vârsta de 16 ani Dumitru Constantin participă la primele festivaluri județene fiind acompaniat de formația de muzicanți din comuna natală condusă de Giuri Vasile care l-a învățat să cânte și la acordeon, fapt care l-a ajutat foarte mult în interpretarea vocală.

A cântat cu banda lui Moș Nița Soare, apoi cu banda lui Moș Simulincă Paicu (tatăl marelui violonist – Moise Belmustata), iar mai apoi cu banda lui Lica Țiganu’. Cu astfel de formații și-a început Dumitru Constantin debutul ca solist de muzică populară.

După efectuarea stagiului militar în Bucureşti, începe să cânte cu Orchestra Radioteleviziunii Române în 1961. Doi ani mai târziu, la îndemnul marelui violonist bănățean Moise Belmustata, după mai multe probe și audiții, Dumitru Constantin devine Solist al Ansamblului Ciocârlia. Aici îi are ca colegi pe renumiţii interpreţi Aurelia Fătu Răduţu, Ion Cristoreanu, Angela Moldovan, Benone Sinulescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin și Ileana Sărăroiu.

Dumitru Constantin devine în 1970 membru al Ansamblului “Rapsodia Română” de unde se va pensiona în anul 1990.

S-a stins în seara zilei de 24 martie 2015.

Prestigioasa carieră a solistului Dumitru Constantins-a concretizat în 7 discuri Electrecord L.P și single, precum și numeroase înregistrări cu Orchestra Radioteleviziunii Române.

Printre cântecele care i-au adus notorietatea amintim: