Targul Mărului la falticeni 2017Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Cooperativa Agricolă Livezile Fălticeni, Asociația Produs în Bucovina, Centrul Cultural Bucovina, organizează, în perioada 21-22 octombrie 2017 în municipiul Fălticeni, ediția a XIV-a a Târgului Mărului.

Piața Nada Florilor din Fălticeni se va transforma în cel mai mare târg de fructe din Moldova începând cu ora 10:00 pe 21 octombrie 2017, aici urmând să expună pomicultori din județul Suceava, furnizori de materiale și produse specifice pentru agricultură, producători și procesatori de lapte și carne, piscicultori, apicultori, legumicultori și meșteri populari.

Expozanți din bazinul pomicol Fălticeni-Rădășeni vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această zonă.

Specialiști din cadrul Direcției Agricole și ai APIA Suceava vor oferi consultanță de specialitate la standurile amenajate în cadrul târgului.

Pe lângă pomicultori și-au anunțat prezența producători de material săditor, de utilaje agricole, firme care asigură substanțe pentru combaterea dăunătorilor, membrii Asociației “Produs în Bucovina”, producători de băuturi alcoolice din fructe și producători de sucuri naturale.

Cu acest prilej, la Colegiul Mihai Băcescu va avea loc un seminar despre pomicultură.

Organizatorii au pregătit în cadrul Târgul Mărului și momente folclorice: Ghiorghiță Rotaru, Călin Brăteanu și taraful Doina Rarăului, Ansamblul folcloric Străjerii, Ansamblul folcloric Balada, fanfara din Preutești și mulți alții.

Pentru că roadele toamnei și bunătățile cu gust autentic fac casă bună cu muzica, în aceeași perioada va avea loc și ce-a de-a III-a ediție a Festivalului Fanfarelor.