Festivalul Fanfarelor - Falticeni 2017În perioada 21-22 octombrie va avea loc la Fălticeni, Festivalul Fanfarelor, festival care duce mai departe tradiția de peste 100 de ani.

Primele informații despre existența la Fălticeni a unei fanfare formată din ostași, “muzicanți”, datează din anul 1898, iar de la 1 Decembrie 1918 avem confirmarea, din cronicile vremii, că la Fălticeni s-a dansat Hora Unirii, în acordurile fanfarei. Mai mult, Fanfara Regimentului 16 Dorobanți de la Fălticeni a constituit o prezență permanentă la sărbători naționale sau ceremonialuri militare.

Festivalul Fanfarelor este una din surprizele pregătite de Primăria Fălticeni și va începe la ora 12:30 cu Parada Fanfarelor.

Ansamblurile muzicale vor putea fi văzute pe străzile principale din municipiu, aceasta urmând să se îndrepte spre centrul localității, în Piața „Nada Florilor”, unde vor avea loc activitățile artistice. Programul muzical va începe la ora 13:00 și se va încheia în jurul orei 16:00, iar pe scena evenimentului vor evolua fanfare țărăneşti, soliști din Fălticeni, din județul Suceava și Ansamblul Folcloric “Floricică de la Munte”, al Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

Duminică, Târgul de Mere se va deschide la ora 10:00, iar după ora 12:00 atmosfera va fi întreținută de cunoscuți soliști și ansambluri folclorice din județul Suceava și Ansamblul Folcloric “Balada” al Centrului Cultural “Dacia” din Bistrița-Năsăud.