În perioada 10-11 decembrie își va deschide porțile pentru bucureșteni, o nouă ediție de târg gastronomic secuiesc organizat de Ozosep.

Ozosep este un eveniment gastro-cultural care își asumă misiunea de a promova gusturile gastronomiei secuiești, oferind totodată o serie de programe culturale speciale. Evenimentul, desfășurat pe parcursul unui week-end, găzduiește peste 30 de mici producători din județele Harghita și Covasna.

La evenimentul organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din România (președinte Zoltán Nagy-Bege), filiala București, împreună cu Camera Agricolă a Județului Harghita și în parteneriat cu Librăriile Cărturești, veți putea găsi produse 100% naturale, din ingrediente locale, aduse la București de micii producători, distribuitorii nefiind acceptați în cadrul târgului.

La Ozosep, gospodarii vă vor oferi: kürtős, langoș, delicatese din carne, păstrăv, brânzeturi speciale, turtă dulce, miere și produse apicole, pâine de casă proaspătă, o selecție de pălincă, gemuri, dulceţuri și siropuri naturale, suc de mere proaspăt, specialități din ceaiuri, jucării din lemn, cosmetice naturale, produse artizanale, articole din piele și multe alte lucruri bune și frumoase. Vizitatorii vor avea posibilitatea să deguste și alte mâncăruri tradiționale specifice gastronomiei secuiești, din meniu nelipsind gulașul, paprikașul ori găluștele cu prune sau stafide, pregătite pe loc de bucătari pricepuți.

La ediția din luna noiembrie a târgului Ozosep, organizatorii estimează că le-au trecut pragul peste 6.000 de bucureșteni. Pentru prima oară în cadrul evenimentului participanții au asistat și la un spectacol oferit de către Poiuri cu lumini.

Istoria târgului secuiesc Ozosep din Bucureşti a început pe 8 noiembrie 2014 în Grădina Verona (str. Pictor Arthur Verona 13-15) și la fiecare ediție, organizatorii pregătesc concerte live, spectacole de dans, dar și ateliere pentru copii cu ajutorul unor specialiști invitați la eveniment.

Pentru a fi la zi cu noutățile privind târgul gastro-cultural Ozosep vă invităm pe pagina de facebook a acestora.