1 Decembrie - Timisoara 2019Primăria Timișoara pregătește deschiderea celei de-a XIII-a ediții a Târgului de Crăciun din Timișoara, eveniment ce se va derula în perioada 1 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020.

Târgul de Crăciun din acest an își deschide porțile chiar de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2019 cu un program artistic variat. Și în acest an, având în vedere ecourile pozitive înregistrate în anul 2018, Târgul de Crăciun va avea drept arie de desfășurare atât Piața Victoriei, cât și Piața Libertății, unde artiștii plastici și meșteșugarii locali vor întregi tabloul unui spațiu dedicat cu precădere copiilor.

Astfel, începând cu ora 16:30 în Piața Victoriei, pe 1 Decembrie iubitorii muzicii populare se vor putea bucura de prezența Ansamblului “Ghiocelul” al Casei de Cultură “Ionel Sipos” din Giroc și a interpreților Mariana Zota, Monalisa și Radu Sufan, Bogdan Firu și Loredana Sur (Dirijor prof. Adrian Safta, coregrafi Victor Jicheran și Ionel Sipos), dar și de momente coregrafice inedite pregătite de către dansatorii Ansamblului “Timișul” al Casei de Cultură a municipiului Timișoara, coregrafia fiind semnată de către Toma Frentescu și Maria Dudău.

Aprindem apoi împreună luminițele de Crăciun alături de:

  • Holograf
  • Mira
  • Dragos Moldovan

Prin organizarea acestui eveniment se urmărește creșterea numărului potențialilor vizitatori din țară și din străinătate, o intensificare a turismului cultural , precum și punerea în valoare a potențialului Municipiului Timișoara, din perspectiva economică, socială și multiculturală.