Taraful fraților Gore este format din Aurel și Victor Gore, fiii lăutarului Gore Ionescu.

Aurel s-a născut în 1928 în București. A început sa cânte la Cobză la vârsta de 10 ani, fiind instruit de Gheorghe Măslină „Vetoi”, însă îndrumat de tatăl său renunță la cobză doi ani mai târziu în favoarea viorii.

La vârsta de 17 ani este luat ca vioara a doua în taraful tatălui. Aurel a profitat din plin, perfecționându-și tehnica cu alți muzicanți din Târgoviște, dar și din Teiș sau București,  Petrică „Gușă” Linte și Ion Puceanu.

În această perioadă Aurel compune primele sale piese instrumentale (câteva cântece de pahar și cântecul lăutăresc „Mariuță, Marioară”) în colaborare cu tarafului vioristului Vasile Chira.

Vârful carierei pentru Aurel este reprezentat de materialul de debut al Romicăi Puceanu din 1964, Aurel conducând taraful ce o acompania pe artistă.

Fratele lui, Victor, s-a născut 3 ani mai târziu, la data de 17 martie 1931 în București. Victor începe, ca fratele lui, să cânte la vârsta de 10 ani, acesta este atras însă de acordeon.

La vârsta de 14 ani, în 1945, începe să cânte ca acordeonist în taraful tatălui său, la nunțile de argintari de la marginea orașului Târgoviște.

După revenirea în București cântă pe la diverse nunți, uneori deschide chiar pentru Maria Tănase sau Maria Lătărețu.

Printre colaborările acestuia putem nota concertul din 1966 de pe stadionul 23 August alături de Gil Dobrică, acordeonist secund în ansamblul Ciocârlia, dar și colaborarea cu ansamblul Alunelul condus de violonistul Ion Albeșteanu.

În a doua jumătate a anilor `50, mai exact în 1957 formează Taraful Fraților Gore împreună cu fratele său, Aurel. Din taraful fraților Gore mai făceau parte Mitică „Ochi beliți” Ionescu (țambal), Costel Iordache (bas), Costel Vasilescu (trompetă) și Grigore „Vetoi” Măslină (cobză).

Cântecele Fraților Gore au rămas și astăzi în inimile celor care au apreciat muzica lăutărească tradițională. Reputatul om de radio, Gheorghe Verman spunea: Aurel și Victor fac parte dintre acei instrumentiști de muzică populară deosebiți și foarte dragi românilor.

Aurel moare în 1989, iar fratele său, Victor moare în anul 2008.

Discografia violonistului Aurel și acordeonistului Victor cuprinde numeroase apariții (viniluri, benzi de magnetofon, CD-uri) ce prezintă înregistrări realizate în anii 1959 – 1991 în România.

Cei doi frați au făcut înregistrări împreuna sub titulatura de Taraful Fraților Gore, dar și separat. Discurile cântăreților au fost înregistrate la București, la casa de discuri Electrecord și la Societatea Română de Radiodifuziune.

Aurel Gore a imprimat primul lui album în 1952 la casa de discuri Electrecord. Printre melodiile acestuia amintim:

  • Cântec de masă mare
  • Cântec de pahar
  • Hora de la Budești
  • Hora din Rudari
  • Hora florăreselor
  • Hora lui Băila
  • Măriuță, Mărioară

Aurel Gore a înregistrat până la începutul anilor `70 alături de Gabi Luncă și Dona Dumitru Siminică.

Victor Gore imprimă primul său disc la Electrecord în 1959, cu melodia Hora lui Victor Gore. Alte melodii celebre ale artistului sunt:

  • Adu calu’ să mă duc
  • Bată-te focul de vale
  • Cântec de dor
  • Cine n-a crescut copii
  • Hora lui Gore Ionescu
  • În gară de la Tecuci.

În anul 2008 Jurnalul Național înregistrează ultimul compact disc al Fraților Gore, sub numele de Taraful Fraților Gore – Comori ale muzicii lăutărești.

Discul conține nu mai puțin de 30 de melodii, melodii cântate de cei doi frați împreună dar și individual:

1. Hora din Budești
2. Cântec de pahar
3. Chindia (Joc din Vlașca)
4. Hora lui Victor Gore
5. Cântec de masă
6. Brâul din Vadul Stânchii
7. Cântec de dor
8. Horă lăutărească
9. Crăițele
10. Foaie verde bob mărunt
11. Hora lui Băilă
12. Maneaua florăreselor
13. Hora florăreselor
14. Eu mă uit în sat cu dor
15. Cântec de codru
16. Hora de la Brăila
17. Măriuță, Mărioară
18. Hora lui Gore Ionescu
19. Rustemul sucit
20. Hora de la Ciolpani
21. Hora dinspre ziua
22. Cântec de pahar
23. Maneaua
24. Hora din Rudari
25. Cântec lăutăresc de ascultat
26. Cântec oltenesc
27. Cântec de șezătoare
28. Țigănească din Comarnic
29. Cântec de masă
30. Hora din Ungureni

Discul “Romica Puceanu și Fraţii Gore”, apărut sub licența Electrecord în 1964, a fost unul dintre cele mai preţuite albume din repertoriul Fraților Gore.