Mesteri si mestesuguri din Moldova 2019Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova un eveniment organizat de Asociaţia ART-Meşteşugurile Prutului- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași a ajuns la a XII-a ediţie.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 08 – 10 noiembrie 2019, pe Esplanada din fata Palatului Culturii, Iasi.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt:

  • Muzeul Etnografic al Moldovei, Iași;
  • Asociatia ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces);
  • Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași;
  • Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (A.S.I.M.);
  • Centrul de Informare Turistică – Iasi.

Vor fi prezenţi aproximativ 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării.

Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație.

Programul manifestărilor este variat şi deosebit, cuprinzând:

  • ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, incondeiere oua, impletituri din fibre vegetale, ţesături, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor ;
  • expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi si din alte zonele etnografice ale tari, precum si din Republica Moldova.

Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de “ART-Meşteşugurile Prutului” prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri.

Dorim să realizăm, pentru 3 zile, o atmosferă de lucru şi de comunicare între generații pe domeniul meşteşugurilor traditionale românești!

Persoane de contact:
Silvia Cozmîncă – preşedinte Asociaţia ART, tel.: 07412177
Victor Munteanu – şef secţie Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Moldova” Iaşi, tel.: 0757025053