Spectacol Folcloric Asteapta-ma, dor, ca viuCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, organizează joi, 2 iunie 2022, Spectacolul Folcloric “Așteapă-mă, dor, că viu”.

Evenimentul, în cadrul căruia va fi omagiată activitatea interpretei Sava Negrean Brudașcu, unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a dat zona Sălajului și a Ardealului, va debuta la ora 18:00, la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță”, intrarea de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 5.

Cei prezenți se vor bucura de un recital, susținut de Orchestra profesionistă “Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș, alături de interpreta Mariana Morcan. Apoi, în fața spectatorilor vor evolua eleve de la clasele de canto muzică tradițională din cadrul Colegiului, coordonate de prof. Cristina Covrig, prof. Florina Matei și prof. Andrei Țara, care vor interpreta, acompaniate de Orchestra “Cununa Transilvană”, cântece din repertoriul Savei Negrean Brudașcu, un model pentru tânăra generație. Este vorba despre: Andreea Bogdan, Andreea Pop, Anicuța Roșu, Alice Ghile, Bianca Popa, Camelia Tămaș, Codruța Chețan, Ioana Șuteu, Ioana Toader, Olivia Titieni, Maria Vlasa, Miruna Medrea, Raluca Delean și Sandra Cojocaru.

Manifestarea va fi încununată de recitalul interpretei Sava Negrean Brudașcu, cea care poartă mereu în suflet dragostea faţă de țară și de satul românesc. “Harul de a cânta este de la Dumnezeu. La mine este și o conștientizare a ceea ce fac pe scenă. Eu trebuie să încarc omul din în fața mea, asta e menirea mea. Trebuie să-l fac mai bun, mai înțelegător, mai plin de ceea ce înseamnă să-ți ajuți aproapele”, spune adesea interpreta.

Spectacol folcloric “Așteaptă-mă, dor, că viu” face parte din proiectul “Educație prin cultură”, derulat în această perioadă de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, având ca obiective promovarea și protejarea culturii tradiționale clujene în rândul elevilor.