Decembrie MagicPrimăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează în luna decembrie o serie de manifestări culturale prilejuite de sărbătorile de iarnă, acestea fiind reunite sub un singur nume, “Decembrie Magic”.

Primul eveniment din serie va fi în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României când se vor aprinde luminile de sărbătoare. Pe data de 5 decembrie în ajun de Moș Nicolae se va deschide Târgului de Iarnă din fața Parcului Mircea cel Bătrân, ocazie cu care vor fi prezentate un program de animație pentru copii, un concert de colinde al grupului de colindători de la Liceului de Arte ”Victor Giuleanu”, un concert de muzică ușoară al tinerei soliste Lorena Găinușe, precum și un recital de muzică populară în interpretarea artistei Neli Pleantă.

Pe 23 decembrie, spectacolul ”Vine, vine Moș Crăciun” care va cuprinde un recital de muzică ușoară al Larisei Dincă, un concert de colinde susținut de Corala ”Sfântul Antim”, precum și un recital de muzică populară cu Cristina Udrea, va continua seria manifestărilor.

“Revelion 2017” este ultimul eveniment din seria de serbări. Începând cu ora 22.00, pe scenă vor urca Neli Pleantă și taraful, Maria Ghinea și Nineta Popa Ionescu, urmat de un concert F. Charm. Nu va lipsi, conform tradiției instaurate de mai mulți ani în Râmnic, un grandios foc de artificii, lansat din zona Parcului Mircea cel Bătrân, care să marcheze intrarea în noul.