Ionela MorutanDuminica 27 noiembrie 2016, sunteți invitați un eveniment intitulat “Moruțanca, lumea-mi zice”, spectacol aniversar la împlinirea a 20 de ani de carieră și 40 de ani de viață ai interpretei de muzică populară Ionela Moruțan. Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Târgul Mureș începând cu ora 16:00.

Alături de Ionela Moruțan vor mai urca pe scenă nume mari ale folclorului românesc printre care-i amintim pe: Cornelia și Lupu Rednic, Ion Drăgan, Zorica Savu, Ioan Dordoi, Mirela Mănescu, Nastacuța Iuga, Vasile Coca, Adina Roșca, alături de Ansamblul “Dor Solovăstrean” și Ansamblul “Nunta Zamfirei” din Bistrița Năsăud.

Tot cu această ocazie va avea loc și lansarea celui de-al treilea album de folclor al artistei Ionela Moruțan intitulat ,,M-aș urca în cer da-i greu” dar și a primului album de colinde intitulat ,,Sara bună, om creștin”.

Tânăra solistă de muzică populară, Ionela Moruţan s-a născut pe 22 noiembrie, în localitatea Urmeniş din judeţul Bistriţa Năsăud. Moştenitoare a talentului de la mama sa, a reuşit să ajungă la sufletele iubitorilor de folclor din întreaga ţară, cunoscută fiind pentru interpretarea deosebită a doinelor. Reprezintă Câmpia Transilvană, o zonă de interferenţă, iar în cântecele sale se vor regăsi nu numai mureşenii şi bistriţenii ci toţi cei care o vor auzi pe Ionela Moruțan cântând.