Scoala de arte TimisoaraÎn perioada 16-18 noiembrie are loc la Timișoara evenimentul “Școala de Artă – între tradiție și modernitate” în Centrului de Cultură și Arta Timiș. Manifestarea dorește să atragă în cele 3 zile ale manifestării, profesorii și directorii școlilor de arte din țară și nu numai.

Evenimentul se va închide cu un spectaculos concert de muzică populară ce va avea loc la Sala “Capitol” din Timișoara, joi, 17.11.2016, începând cu ora 18:00.

Alături de cântăreți consacrați, printre care îi enumerăm pe Adrian Stanca, Ana Pacatiuş, Marius Cîrnu, Carmen Biruescu, Cornelia Lupulescu, Felicia Stoian, Otilia Duma, Doriana Talpeş, Ciprian Pop, Raluca şi Oana Stanca, Dan şi Georgiana Necşa, Daniel şi Iasmina Iova, Simona Nicolae, Mariana Şuşca, Luminiţa Istodor, Maria Borţun, Carmen Bucovicean, Boban Constantinovici, Deian Milovan-Keba, Luminiţa Safta, vor mai participa și absolvenți, profesori  și cursanți ai Școlii de Arte din Timișoara, totul sub un singur nume “Cânt și joc din străbuni”.

Momentele coregrafice vor fi susţinute de cercurile de dans popular pentru copii, precum şi de:

  • Ansamblul de dansuri al Şcolii de Arte Timişoara – coregraf Victor Jicheran.
  • Acompaniază Orchestra Şcolii de Arte Timişoara, dirijor prof. Iosif Kalmar.

Intrarea se face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la secretariatul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, începând din 7 noiembrie.