Datini și obiceiuri de sărbătoriSpectacol de anvergură în diaspora româneasca din Statele Unite ale Americii cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, “Datini și obiceiuri de sărbători” va include dansuri și tradiții din toate marile zone folclorice ale României aduse publicului de către grupurile de dansuri populare “Bucovina” din Atlanta și “Folclor” din Washington, cât și un recital de muzică populară în interpretarea cuplului Narcisa Băleanu și Alin-Alexandru Rusu, doi tineri mesageri ai muzicii populare mehedințene.

Grupul de dansuri “Bucovina” din Atlanta a fost înființat în octombrie 2011 din dorința unui grup inimos condus de Garofaș și Irina Milici de introduce publicului american și comunităților românești din SUA dansul, tradițiile și folclorul autentic românesc

Grupul de dansuri populare “Folclor” a fost fondat în Washington, DC în anul 2007 de către foști membri ai celebrului Ansamblu “Ciprian Porumbescu” din Suceava cu scopul promovării și păstrării tradițiilor strămoșești.

Narcisa Băleanu și Alin-Alexandru Rusu, doi mesageri ai muzicii populare mehedințene, doi tineri extrem de talentați ce au dus muzica populară a Mehedințiului în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Spectacolul va avea loc în “Patriot Hall” al American Legion Post 180 (330 Center Street North, Vienna, Virginia) miercuri, 28 decembrie începând cu ora 19:00.

La acest eveniment nu vor lipsi colindele, urări de belșug și recoltă bogată, Plugul, Plugușorul, Sorcova, precum și faimoasele jocuri cu măști, Capra și Ursul.

Bilete cumpărate în avans până la data de 20 decembrie costă $30 de persoană. După această dată bilete costă $35. Biletele pentru copii sub 12 ani costă $10.

Biletele pot fi achiziționate online la http://datini.eventbrite.com

Locurile sunt limitate.