Sarbatorile tineretii - DragobeteMuzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 24 – 26 februarie 2017, la sărbătoarea tinereții și a iubirii la români – Dragobetele, eveniment ce face parte din programul cultural Sărbătorile Tinereții.

Denumit în calendarul popular și ”Cap de primăvară”, de Dragobete ”întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia și iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii”.

Programul manifestării cuprinde activități pentru întreaga familie: teatru de umbre pentru cei mici, tradiții de Dragobete cu grupul de datini și obiceiuri Cucii, din comuna Brănești, județul Ilfov, melodii de dor și de dragoste interpretate de Sabrina Diacov – Liceul Iulia Hașdeu, prelucrări folclorice dăruite de grupul de muzică veche Muzodava – Ploiești – primul concert la Muzeul Satului, concurs de poezii de dragoste, hore strămoșești împreună cu Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu.

În cele trei zile de sărbătoare, vă mai poftim să târguiți cele mai frumoase creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.
Maestrul de ceremonii – actorul Alexandru Nicolae Mihai!

Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica – Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan sau ziua de naștere – au acces gratuit în muzeu (cu buletinul la purtător!).

Îndrăgostiți-vă ca în fiecare an de Dragobete … la Muzeul Satului!

Programul evenimentului Sărbătorile Tinereții – Dragobete

Vineri, Sâmbătă și Duminică , 24 – 26 februarie

9.00 – 17.00 Târg de Dragobete! … să ne întâlnim cu meșterii populari și creațiile lor, să ne îndulcim cu cozonac, plăcinte și turtă dulce și să descoperim cele mai frumoase mărțișoare!

Duminică, 26 februarie

11.00 Te pup de Dragobete! – teatru … de umbre! (Sala Victor I. Popa) Coordonator – Marius Luca

13.00 Bun venit … de Dragobete! Deschiderea oficială

13.10 Tradiții de Dragobete (Scena Dumitra) – Cucii din Brănești … prin Muzeul Satului Coordonator – prof. Ovidiu Sebe

13.30 Descântec de Dragobete – Recită – Narcisa Cristina Mihai

13.30 – 14.00 Cântece de primăvară – prelucrări folclorice, Grupul Muzodava

14.00 De dragul primăverii … melodii de dor și de dragoste cu Sabrina Diacov – Liceul Iulia Hașdeu, București

14.20 Poezie de dragoste – concurs

14.30 – 15.00 Horă-n sat de … Dragobete! Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu
Prezintă – actorul Alexandru Nicolae Mihai

Informații suplimentare:
Biroul Relații Publice
021. 317. 91. 03 / int. 178