Ciorba de rubarbă, din TransilvaniaRubarbă are proprietăți curative miraculoase anti cancer, care reduc riscul de cancer și dezvoltarea anormală a celulelor.

Deși rubarba este o plantă originară din Tibet, ea și-a câștigat locul în inimile și în farfuriile românilor din Ardeal.

În Transilvania rubarba este foarte des întâlnită atât în mâncăruri cât și sub formă de gemuri și dulcețuri.

Vă prezentăm mai jos reteța tradițională pentru ciorbă de rubarbă din Transilvania, o adevărată desfătare a simțurilor.

Ingrediente:

• 2 tulpini de rubarbă (fără frunze)
• 2 – 3 cepe potrivite
• 6 – 8 linguri de ulei
• 2l supă de pui sau legume
• 4 ouă
• 5 – 6 felii de șuncă ardelenească
• boia dulce, sare, piper, oțet
• 1 cutie suc de roșii
• 1 legătură tarhon
• 1 pahar de smântână

Ceapa se toacă și se pune la prăjit, împreună cu tulpinile de rubarbă, tocate și ele cubulețe. După ce s-au călit, se pune o linguriță de boia dulce, sare și piper.

Se toarnă apoi supa peste legumele călite, sucul de roșii, și se lasă la fiert.

Separat, se pregătește o omletă din cele 4 ouă, amestecate cu puțină boia și piper. Omleta se toarnă într-o tigaie, în care a fost prăjită șunca în prealabil.

Când este aproape gata, omleta se răstoarnă în oală și se mai lasă puțin la fiert.

După ce se oprește focul, se drege cu smântână, oțet și tarhonul tocat mărunt.