Festivalul Magia Muzicii - FocsaniFestivalul de Muzică Magia Muzicii își propune descoperirea și promovarea copiilor talentați în interpretarea muzicii ușoare și foclorice, specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, promovarea actului artistic de calitate și, nu în ultimul rând, crearea unor punți de prietenie între concurenți.

Festivalul de Muzică Magia Muzicii este un eveniment anual care se desfășuară în 2 etape:

  • Faza de înscriere directă în concurs
  • Faza finală – Concursul de interpretare.

Secțiunea de Muzică Ușoara:

  • MINI STAR (grupele de vârstă 4 – 6 ani/ 7 – 8 ani/ 9 – 11 ani)
  • JUNIOR (grupele de vârstă 12 – 14 ani/ 15 – 17 ani)
  • ADOLESCENT (grupele de vârstă 18 – 21+ ani)

Vor fi admise duete şi grupuri mici doar în limita categoriilor de vârstă a grupelor (grupele de varsta pot fi modificate in functie de numarul participantilor).

În concursul de Muzică Magia Muzicii vor fi prezentate melodii de muzică ușoară din repertoriul românesc și internațional, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital.

Negativul orchestral poate contine voci de susținere (grup vocal) cu condiția ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.

Secțiunea de Muzică Populară:

JUNIOR (grupele de vârstă 5 –12 ani)

ADOLESCENT (grupele de vârstă 13 – 21 ani)

Concurentii vor prezenta o melodie cunoscută din repertoriul unor artiști consacrați, preluată cu respect pentru linia melodică și textul poetic, dar fără a imita, în stil propriu potrivit sensibilității fiecarui concurent.

Negativul orchestral poate conține voci de susținere (grup vocal) cu condiția ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.

Secțiunea Creație (secțiune separată de interpretare și grupuri)

Se vor prezenta piese în PRIMA AUDIȚIE compuse în 2016, respectiv să nu fi fost prezentate în nici o reprezentaţie publică şi să nu fi fost difuzate pe nici un post de radio sau televiziune, de stat sau privat, naţional sau local.

Piesele din aceasta sectiune NU pot fi prezentate și la sectiunea interpretare.

Creaţiile vor fi prezentate pe CD, pozitiv şi negativ, cu grup vocal (dacă este cazul) şi nu pot depăşi durata de 4 minute.

Cântecul va fi interpretat live, cu acompaniamentul asigurat pe suport digital (negativ).

Interpretul trebuie sa aibă acordul compozitorului de a prezenta piesa în concurs. – Piesele ce se vor dovedi (cu suport audio, video, scris) a nu fi în prima audiție, vor fi descalificate.

Toti concurenții și ceilalti deținatori de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, și publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor și biografiilor lor în contextul promovării, difuzării.

Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Art Kids Company.

Înscrierile directe în concurs se fac pe baza următoarelor materiale:

  • Fişa de înscriere completată (muzică ușoară/populară)
  • O piesă (pozitiv+negativ) în format MP3
  • Piesa propusă pentru creație (pozitiv+ negativ) cu text în limba română
  • O fotografie prim plan în format jpg
  • Copie certificat de naștere/ Carte de identitate a solistului
  • Acordul compozitorului/ declarație părinte
  • Declarație pe proprie răspundere (părinte sau compozitor), datată și semnată, atestând că piesa prezentată este în PRIMĂ AUDIȚIE și există acceptul compozitor/textier de a fi prezentată
  • Copie după chitanța de achitare a taxei de concurs în valoare de 150 ron individual și creație și 200 ron/ grupuri mici, în contul: RO21 BACX 0000 0011 9706 2001 UNICREDIT BANK – Sucursala FOCȘANI (titularul contului – Asociația ART FOR CHILDRENS)

În cazul în care sunt concurenți care vor să participe la mai multe secțiuni, taxele de participare sunt:

  • 150 lei – o secțiune
  • 130 lei/secțiune – doua secțiuni
  • 110 lei/secțiune – trei secțiuni.

Materialele vor fi trimise pana pe data de 20 aprilie 2017 pe adresa de e-mail: artkids.company@yahoo.com. Pentru concurenții care nu se prezintă la concurs, INDIFERENT DE MOTIVUL NEPREZENTARII, taxa nu se returnează!

Finala festivalul de Muzică Magia Muzicii va avea loc Sâmbătă 29 aprilie 2017.

Fiecare concurent poate aduce pe scena orice susținere artistică pe care o crede necesară (grup vocal, grup de acompaniament, dansatori).

Materialele trimise pentru înscriere la preselecție precum și taxa de înscriere în concursul final sunt nereturnabile.

Locația evenimentului și programul festivalului va fi afișat în timp util pe site-ul oficial al evenimentului.