Festivalul folcloric Salba Prahovei 2019Păstrând tradiţia, la Plopeni se va organiza o nouă ediţie a Festivalului naţional de folclor Salba Prahovei.

Ajunsă în acest an la ediţia a VII-a, manifestarea se va organiza în perioada 16-17 august, organizatori fiind Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Primăria Plopeni şi Casa de Cultură din Plopeni.

Festivalul Salba Prahovei îşi propune descoperirea şi promovarea tinerilor interpreţi de muzică tradiţională, cu vârsta cuprinsă între 8 și 25 de ani, conservarea şi valorificarea patrimoniului spiritual şi imaterial românesc și va avea două secţiuni:

  • vocală,
  • instrumentală.

Concursul, care se va desfăşura sub formă de spectacol cu public, se va desfăşura în ziua de 16 august, începând cu ora 11:00.

Gala laureaţilor este programată în seara zilei de 17 august, zi în care Plopeniul este în sărbătoare, atunci având loc Zilele oraşului, prilej cu care vor fi prezentate ansambluri folclorice din ţară şi străinătate.

Pentru fiecare secţiune se vor acorda premii, menţiuni şi premii speciale, trofeul Salba Prahovei urmând să fie acordat celui mai valoros concurent de la cele două secţiuni, cu precizarea că fiecare participant va primi şi Diplomă de participare.

Informații și înscrieri se fac până la data de 15.08.2019 la adresa: Plopeni, Strada Republicii, Nr. 2, telefon 0244221258 sau 0727700069, mail: casacultraplopeni@yahoo.com