Natalia ȘerbănescuManifestarea se dorește a fi un omagiu adus primei interprete de folclor dobrogean, Natalia Șerbănescu, născută pe plaiuri tulcene.

Cu conștiința adevăratelor valori și autentificității artistice, Natalia Șerbănescu a inclus în repertoriul său cântece cu mesaje adânci, care își găsesc ecoul în structura sufletească a fiecărui seamăn ce știe să prețuiască folclorul tradițional.

În acest sens Primăria municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei vor organiza în perioada 20-22 iunie 2024, ediția a XII-a a Festivalului Național de Interpretare a Muzicii Populare Natalia Șerbănescu.

Concursul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali și instrumentiști, cu vârste cuprinse între 9 și 40 de ani, pe două categorii de vârstă:

  • vârsta 9 – 16 ani,
  • vârsta 16 – 40 ani.

Participanții au de prezentat trei cântece:

  • un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit),
  • un cântec cu acompaniament muzical (asigurat de Orchestra ansamblului profesionist Baladele Deltei)
  • un cântec din repertoriul artistei Natalia Șerbănescu.

Pot participa maxim 2 interpreți din fiecare județ, în cazul în care sunt mai mulți concurenți, organizatorul își rezervă dreptul de a face preselecție.

La înscriere concurenții vor trimite un demo cu melodii, partitura liniei melodice și un CV al participantului până pe 7 iunie 2024.

Fișele de înscriere și partiturile se vor transmite pe adresa Ansamblului Artistic Profesionist Baladele Deltei Tulcea, str. Salciilor, Nr. 8, cod poștal 820129, e-mail: ansamblulartistic@yahoo.com.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0240 / 520112.

Organizatorii vor asigura cazarea și masa participanților, invitațiilor și membrilor juriului pe perioada desfășurării festivalului.

Cu ocazia festivalului va fi editată o broșură cu biografia interpretei ce va conține și câteva din melodiile pe care aceasta le-a cules de-a lungul timpului, precum și o carte de culegeri de folclor muzical a maestrului Constantin Arvinte.