Bebe Șerban s-a născut în 1939 în comună Petrăchioaia, jud. Ilfov. Din 1954 începe să cânte la nunți în comuna sa cu frații (Costică și Zotu, amândoi acordeoniști) și tatăl său (violonist).

La o vârstă fragedă, în 1961, cu ocazia cununiei fratelui său Costică Șerban, îl cunoaște și îl cucerește pe unul dintre marii țambaliști ai perioadei (Iani Ciuciu), și este invitat să se alăture tarafului din care acesta făcea parte, taraf format din:

Alături de taraful lui Iani Ciuciu, Bebe Șerban ajunge să fie cotat între primii trei acordeoniști ai anilor ’60 (alături de vârful Ilie Udila și Mieluță „Surdu’ ” Iordache, din „Brigada” din Ferentari a lui Cornel Bosoi).

Taraful lui Iani Ciuciu era al doilea cel mai important taraf bucureștean din perioada anilor `60, dominând zona Iancului și Dudești, restul Bucureștiului fiind dominat de principalul rival, taraful lui Ion Nămol, transformat deja într-o bandă veritabilă, cu o formula de 7 muzicieni: Gheorghiță Trandafir (acordeon), Mitică Ciuciu (țambal), Panait “Harmonistu`” David (armonică cu 40 de bași), Titi Coadă (contrabas), Costache “Hopa-Mitica” Florea (trompetă), Ion Nămol (vioară și voce) și Florică Calu` (vioară).

Din 1965, Bebe Șerban începe să devină cunoscut drept unul dintre cei mai buni acordeoniști ai generației `50 -`60.

Între inovațiile sale ce țin de dezvoltarea acordeonului din 1965 până în prezent sunt inventarea trilului cu degetele 2 și 3, tril aproape imposibil de imitat chiar și de acordeoniștii de astăzi care cântă cu 5 degete (Bebe Șerban cântă doar cu 3) și cele câteva hore țigănești compuse și cântate în la diez minor (cea mai grea gama pentru acordeon).

Bebe Șerban zis și „de la Petrechioaia” a fost o influență uriașă pentru stilul dezvoltat în anii ’80 de către Costel de la Bolintin, al cărui repertoriu în adoleșcență era format în mare măsură din piesele sale.

În perioada 1973-1976, pe baza succesului cunoscut, înregistrează două discuri la Electrecord și face numeroase înregistrări cu Romica Puceanu, alături de care va cânta până la sfârșitul vieții.

Bebe Șerban se stinge în anul 1990.