Festivalul Mariana Pițigoi MărăcineÎn perioada 11 – 12 februarie are loc prima ediție a Festivalului Internațional de Folclor Mariana Pițigoi – Mărăcine, ce are loc în satul Săcel, județul Maramureș.

Scopul acestui festival este de a contribui la descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și  introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Condiții de participare la festival:

La festivalul internațional de Folclor “Mariana Pițigoi – Mărăcine” sunt invitați să participe soliști vocali, cu vârsta începând de la 4 ani, fără limită de vârstă.

Fiecare concurent va interpreta o doină sau o baladă, fără acompaniament și un cântec ritmat cu acompaniament orchestral, din zona pe care o reprezintă.

Înscrierea concurenților se va face până în data de 1 februarie 2017 la adresa de e-mail: marianapitigoimaracinefest@gmail.com.

Concursul se va desfășura în regim de spectacol cu public, în data de 11 februarie, începând cu orele 17.00, în Restaurantul Krystal din Săcel, județul Maramureș, iar Gala Laureaților va avea loc în data de 12 Februarie, ora 17.00.

Juriul festivalului va fi alcătuit din specialiști cu experiență în domeniu și din personalități ale vieții artistice românesti.

Se vor acorda Trofeul Festivalului, Premiul 1, 2 si 3, o mențiune și premii Speciale din partea publicului, juriului, a organizatorilor și a partenerilor festivalului. Toți concurenții vor primi diploma de participare.

Dosarul de înscriere a concurenților trebuie să conțină următoarele:

  • Fișa de înscriere
  • 2 poze în prim plan în costum popular
  • Pozitivul + Negativul piesei înscrise în concurs în format wav. sau mp3
  • Dovada achitării taxei de înscriere (chitanța primită de la bancă scanată sau fotografiată)

Taxa de înscriere este în valoare de 100 lei și se va achita în contul deschis la Banca Transilvania pe numele Sana Daniel.

IBAN-ul contului curent este: RO11BTRLRONCRTO125283301.

Criterii de jurizare:

  • Calitatea vocii și a interpretării
  • Autenticitatea și valoarea artistică a cântecelor
  • Prezența scenică
  • Frumusețea și autenticitatea costumului popular

Hotărârea juriului privind atribuirea premiilor este irevocabilă și fără drept de contestație.