Festivalul RăchieiConsiliul Județean Caraș-Severin reia tradiția organizării anuale a unui festival care să reunească producători de răchie și producătorii de produse tradiționale din județ, sens în care, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Băile Herculane și Asociația Pro Turism Băile Herculane, va organiza sâmbătă, 15 octombrie 2016 – Festivalul Răchiei și a bucatelor tradiționale din Banatul de munte, ediția a XVI-a.

Manifestarea se va desfășura în Parcul Central din Băile Herculane, pe parcursul unei singure zile, intervalul 08:30-10:30 fiind prevăzut pentru pregătirea/instalarea produselor la standuri, iar deschiderea propriu-zisă a festivalului este programată cu începere de la ora 10:30.

Vor participa, ca expozanți, producători de răchie din Caraș-Severin dar și producători de produse tradiționale, cum ar fi mălaiul copt în spuză, brânza de oaie, de capră, caș afumat, slănină de porc, cârnați și alte delicii tradiționale pregătite în casele bănățenilor.

Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean și inițiatorul acestui proiect, dorește ca “Festivalului Răchiei și a bucatelor tradiționale din Banat” să devină o sursă de promovare a zonei.