Festivalul În memoriam Vasile ConțiuÎn perioada 18-19 iulie va avea loc în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș cea de-a VI-a ediție a Festivalului concurs național de folclor pentru tineri interpreți În memoriam Vasile Conțiu.

Evenimentul organizat de către Primăria și Consiliul Local al Comunei Rîciu, Asociația pentru dezvoltare și cultură Maramureș în parteneriat Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș are ca scop promovarea cântecului și portului popular autentic precum și transmiterea către noile generații a repertoriului artistului Vasile Conțiu.

Concursul  este deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, iar acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra „Hora” din Reghin.

Evenimentul se va încheia în data de 20 iunie în comuna Rîciu, pe o scenă amenajată în aer liber, în cadrul Târgului de Sfântul Ilie, cu spectacolul de gală al laureaților urmat de un recital susținut de către invitații speciali.

Anul trecut trofeul festivalului „În memoriam Vasile Conțiu” a fost câștigat de Vlăduț Sărmaș, locul 1 a fost acordat solistei Denisa Ioana Bărbat, locul 2 a fost împărțit între Roxana Croitoru și Cosmina Șeulean, iar pe locul 3 au urcat Eusebia Gafița și Florin Mihalache.