“Veșnicia s-a născut la sat”… așa spunea Lucian Blaga. Nu doar veșnicia s-a născut acolo, ci și însuși timpul, libertatea, umanitatea. Acolo, timpul trece greu, încet, nimeni nu se grăbește, viața se scurge lin, profitând din plin de fiecare clipă. Oamenii sunt altfel, mai prietenoși, cu sufletul mai cald. Ei judecă altfel lucrurile, respectând obiceiuri străvechi și tradiții, dar punând pe primul loc omul, apoi pământul.

Nu prea mai există mulți țărani adevarați în ziua de azi. Majoritatea s-au stins sau sunt prea bătrâni. Tineretul a plecat la oraș, iar satele au ramas tăcute. Abia la sărbători se adună întreaga familie. Atunci satul e din nou viu, parcă se trezește o lume arhaică adormită de secole.

Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Clubul Fotografilor din Iași si Galeria de Artă “La Gard” vă deschide ușa satului românesc în cadrul  expoziţiei de fotografie „Veşnicia s-a născut la sat…”

În perioada luni, 30 ianuarie 2017 – vineri, 17 februarie 2017, veți putea admira fotografii tematice realitate de fotografii Bianca Adiaconiței, Florin Aioanei, Mihaela Ajităriți, Nicu Apostu, Marius Balan, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Vlad Colotilă, Mihaela Beatrice Constantinescu, Raluca Damian, Mirela Grosu, Romică Horhotă, Vasile Iacob, Larisa Maxim, Doru Nastas, Anamaria Oanea, Daniel Olariu, Paul Pădurariu, Gheorghiță Nemțanu, Ioan Răducea, Sorin Untu, Cristian Vidrașcu și Oana Zobu.

Ideea de a face o expoziție ce are în prim plan o scurtă, dar plăcută reîntoarcere la tot ce ține de această sferă, a avut drept scop principal admirația pentru locuri, obiceiuri, tradiții, trăiri și retrăiri personale sau nu, ale românilor; și nu doar pentru a reconstitui atmosfera melancoliei unor vremuri și locuri trecute, ci și pentru a arăta că prin fotografie mai apreciem ceea ce mai persistă acum: un rural al nostru!