Melodiile cântate de Angelica Flutur ne poartă gândurile într-un ținut de poveste, un colț de Rai al copilăriei multora dintre noi, un loc plin de farmec, numit Bucovina.

Angelica Flutur a studiat la liceul Vasile Cocea din Moldoviţa după care a continuat la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, la secţia Silvicultură. Asta, probabil ca să vadă tata că are şi o meserie serioasă, nu doar una unde cântă din gură.

Cu glasul cald și sufletul înseninat de atâta frumusețe, cu multă ambiție și încredere în sine, de mai bine de zece ani, tânăra interpretă își transformă visele în realitate. Fiecare apariție scenică reprezintă un omagiu adus marilor interpreți de altădată, dar și huțulilor din satul natal Ciumârna, aflat în Comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava și de ce nu, tuturor acelora care s-au preocupat de păstrarea tradițiilor și obiceiurilor folclorice.

Angelica Flutur impresionează prin ținuta scenică, prin eleganță și naturalețe. Calități însușite de la artista care i-a marcat copilăria și perioada de formare ca interpret. Este vorba despre Sofia  Vicoveanca.

Angelica Flutur are lansate trei albume de muzică populară:

  • Sus pe muntele Ciumârna,
  • Să iubeşti o suceveancă
  • Pe Obcini în Bucovina

albume în care a încercat să surprindă cât mai bine şi mai frumos neamul huţulilor şi felul lor de a fi, valorificând tot ceea ce ea ştia, sau a învăţat despre ei, fiind în acelaşi timp şi una dintre ei.

Primul album a fost realizat în colaborare cu Orchestra Ciprian Porumbescu, dirijată de maestrul George Sârbu, cel de-al doilea beneficiind deasemeni de o formulă artistică de succes: Orchestra Lăutarii din Chișinău și dirijorul Nicolae Botgros.

Ce ascunde această tânără interpretă? Alte și alte frumuseți de cântec bucovinean, ce ne vor fi dezvăluite la momentul potrivit.

Autor: Anna Rozenberg