Afis comoara vrancei 2024Festivalul de muzică populară Comoara Vrancei, ajuns la ediția a XXXX-a va avea loc în data de 30 iunie 2024, fiind organizat de Consiliu Județean Vrancea, Centru Cultural Vrancea, Primăria și Consiliul Local Năruja.

Festivalul își propune stimularea interesului artiștilor amatori pentru păstrarea și punerea în valoare a creațiilor muzicale populare autentice, a portului popular tradițional, presum și descoperirea și promovarea tinerelor talente.

Concursul Comoara Vrancei se adresează tuturor artiștilor amatori din județele României, la următoarele secțiuni:

  • soliști vocali,
  • soliști instrumentali,
  • grupuri vocale,
  • grupuri instrumentale.

La secţiunea: Solişti vocali, evoluţia artistică a participanţilor va consta în interpretarea obligatorie a două cântece, ambele reprezentând creaţia populară a zonei etnofolclorice din care provine:

  1. o doină sau o baladă;
  2. un cântec de joc (cu acompaniament) – necesară partitura pentru orchestră.

La secțiunea: solişti instrumentişti și grupuri instrumentale – Evoluţia artistică a participanţilor va consta în interpretarea obligatorie a două cântece, de facturi diferite, ambele reprezentând creaţia populară a zonei etnofolclorice din care provin (ambele fără acompaniament).

La secțiunea: grupuri vocale (minim 5 persoane) – Evoluţia artistică a participanţilor va consta în interpretarea obligatorie a două cântece, ambele reprezentând creaţia populară a zonei etnofolclorice din care provin (ambele fără acompaniament).

Durata maximă a evoluției pe scenă nu trebuie să depășească 5 minute.

Înscrierile la concursul Comoara Vrancei se fac la:
– la adresa: Centrul Cultural Vrancea, sr. Mitropolit Varlaam nr. 48 bis, Focşani, Vrancea;
– prin e-mail: centrulculturalvrancea@gmail.com;
Pentru înscriere trimiteţi:

  • Fişa de înscriere,
  • Partituri pentru orchestră,
  • Copie CI/CN,
  • Pentru grupuri – CI/CN al unui reprezentant din grup

Fişele de înscriere, anexate prezentului Regulament, completate de către participanţi (avizate de instituția culturală pe care o reprezintă, dacă este cazul), însoțite obligatoriu de
partiturile cântecelor prezentate, (lizibile, complete), vor trimise până la data de vineri, 21 iunie 2024 – ora 12:00, pe adresa de e-mail centrulculturalvrancea@gmail.com.

Juriul concursului va aprecia autenticitatea şi valoarea cântecelor prezentate în concurs, virtuozitatea, valoarea interpretării acestora, ţinuta artistică, respectiv frumuseţea şi trăsăturile caracteristice ale portului popular din zona etnofolclorică reprezentată.

Premii totale în valoare de 15000 Ron.

Organizatorii nu vor asigura transportul, masa şi cazarea participanţilor.