Fazele lunii - Obiceiuri de Lună PlinăChiar dacă influența fazelor lunii asupra vieții de pe pământ a fost recunoscută de curând, oamenii i-au acordat mereu importanța cuvenită și au tratat luna cu respect.

Pe durata unei luni calendaristice, astrul minunat trece prin mai multe faze: luna nouă – atunci când este perioada începuturilor, primul pătrat – când luna începe să crească și o dată cu ea toate energiile puse în lucru, luna plină – când ea este la apogeu și poate fi admirată în toată splendoarea ei, și ultimul pătrar – când ușor ușor se retrage și este energia propice pentru sfârșituri și pentru a alunga din viața ta ceea ce nu-ți place.

Despre luna plină și influența ei au curs râuri de cerneală și încă tot nu a fost epuizat subiectul.

Și la români, luna plină este privită de unii cu iubire și așteptată pentru că în tradițiile românești se spune că cei născuți de lună plină nu vor duce lipsă de nimic. Copiii înțărcați de lună plină vor fi mai norocoși și se vor descurca cu toate.

Luna plină este perfectă pentru slujbele de sănătate. Există obiceiul să se meargă la biserică cu toată familia pentru ca preotul să le citească și să le atingă creștetul. Astfel cei mici vor crește luminați și cu dorință de carte.

Femeile primeau citire din Acatistul Maicii Domnului iar bărbații din cel al Sfântului Nicolae.

Luna plină este propice și pentru lucrul cu energiile și cu vrăjile. Este perioada în care intențiile sunt amplificate și rezultatele se manifestă mult mai repede.

Comportamentul oamenilor și animalelor se modifică și el. Statistic vorbind, de lună plină se înregistrează cele mai multe acte de violență și certuri și comportament anormal.

Dacă vrei să-ți meargă bine în continuare pune apă într-un vas de culoare verde și lasă-l afară să fie scăldată de razele lunii. A doua zi spala-te cu apa aceea și tot răul va pleca din viața ta.

Dacă vrei să rămâi gravidă, tot luna plină te poate ajuta. Ieși noaptea și stai cât mai mult în lumina ei și dorința ți se va împlini.

Se pare că luna plină scoate la suprafață fața ascunsă a personalității noastre și sucește mințile și împletește destinele. Dar în același timp aduce lucruri frumoase dacă suntem pregătiți să le chemăm în viața noastră.

Bucurați-vă de lumina ei și faceți în așa fel încât să vă crească numai lucrurile minunate din viață.

Autor: Lavinia Fratila