Cindrelul - Junii Sibiului - Qatar 2018În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” va prezenta un spectacol extraordinar de cântece şi jocuri populare în Doha, statul Qatar. Deplasarea Junilor Sibiului vine care urmare a invitaţiei Ambasadei României în Statul Qatar şi este posibilă prin sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Katara Cultural Village.

În perioada 21- 25 martie 2018 Junii Sibiului vor purta, din nou, solia folclorului românesc peste hotare. De această dată se deplasează în statul Qatar, pentru a susține un spectacol extraordinar la Doha. Sub semnul Centenarului Marii Uniri, Junii Sibiului vor duce comunității de români şi oficialilor qatarezi darul lor cel mai de preț: folclorul moştenit din străbuni şi transpus scenic prin coregrafia doamnei Silvia Macrea.

Reprezentaţia va avea loc la Katara Cultural Village, Clădirea nr. 16, Drama Theatre, începând cu orele 19:00.

În urmă cu doi ani, în decembrie 2016, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului a susţinut primul spectacol la Doha, „o premieră în statul Qatar … deosebit de apreciat de către corpul diplomatic acreditat la Doha, oficialii qatarezi, dar mai ales de către minunata comunitate de români din Doha”, sublinia Excelenţa Sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, într-o Scrisoare de felicitare transmisă Junilor Sibiului în data de 13 decembrie 2016.