Ateliere de week-end la Muzeul SatuluiMuzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din Capitală organizează, în perioada mai – septembrie 2017 pe durata a 5 săptămâni, ateliere de ouă încondeiate și dansuri populare.

Cursurile de încondeiat ouă vor fi susținute de către Valeria Fercal la Biserica din Dragomirești în următoarele zile de duminica: 28 mai, 11 iunie, 18 iunie, 27 august și 24 septembrie, iar Foișorul de vară din incinta muzeului va găzdui cursurile de dansuri populare sub atenta coordonare a Simonei Leasă în următoarele zile de sâmbătă: 27 mai, 10 iunie, 17 iunie, 26 august și 23 septembrie.

Proiectul își propune dezvoltarea respectului față de cultura românească integrată în cea europeană. Publicul are posibilitatea de a participa la atelierul de ouă încondeiate unde vor putea ”scrie” ouă cu ceară folosind ”chișița”; motive florale, vegetale, skeomorfe, zoomorfe. Toate acestea vor fi învățate de-a lungul a 5 săptămâni de la meșterii populari din Bucovina invitați la muzeu. La atelierul de dansuri populare vor putea fi învățate hora, sârba, ciulandra, alunelul și hațegana .

Pot participa în cadrul acestor ateliere atât copii mai mari de 3 ani, precum și părinții lor, iar taxa de participare este de 20 lei.

Înscrieri și alte informații:
Andreea Majuru – programe.culturale@muzeul-satului.ro,
0724 331 741