Reteta friptura de miel cu cartofi noiFriptura de miel este o mâncare care a prins rădăcini în bucătăria tradițională românească și s-a răspândit pe tot teritoriul țării. Chiar dacă este nelipsită din meniul mesei de Paști, friptura de miel este un preparat foarte gustos și ușor de gătit ce poate fi servit indiferent de ocazie. Vă invităm să încercați o rețetă simplă și plină de savoare.

Ingrediente necesare pentru friptura de miel:

  • 1 kg carne de miel (pulpă și coastă),
  • 80 ml ulei,
  • 100 ml apă,
  • 4 căței usturoi,
  • 1 vârf de linguriță cimbru uscat,
  • piper și sare după gust,
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce.

Mod de preparare friptura de miel:

Carnea de miel și cartofii noi se spală bine, carnea se așează într-o tava iar cartofii se taie pe jumătate.

Se adaugă într-un bol: usturoiul zdrobit, ulei, piper, sare și cimbru. Adăugăm apa, boia de ardei dulce și amestecăm energic cu un tel.

Turnăm compoziția peste carnea de miel, acoperim tava cu folie alimentară și lăsăm carnea să se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider).

Se introduce la cuptor pentru 40 de minute ~ 200C. Adaugăm cartofii lângă friptură, acoperim cu folie și se introduce tava din nou la cuptor (pentru 15 min). Indepărtăm folia și mai lăsăm friptura la cuptor cca 20 min să se rumenească.

Se servește alături de un pahar de vin roșu sec.

Poftă bună!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here